Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola998

Brak okresu ciąża czy nie ?

Polecane posty

Gość Ola998

Dziewczyny pomocy Kochałam się z chlopakiem dosyć często ale zabespieczlismy się prezerwatywa. Gumka nigdy nie pękła ani sie nie soadla. Mam niestety nieregularny okres najczęściej spóźnia mi sie tak ok.2-3 dni a teraz już tydzień mija a okresu nie ma.Boli mnie brzuch już od paru dni tak jak zawsze przed miesiączka ale jak mnie zaczynał boleć to na 2 dzień dodawałam już okresu na spokojnie. Obawiam sie o ciążę :( Napiszcie proszę co o tym sądzicie

Gość Cleo1976
Różnica w długości cyklu 2-3 dni nie jest w ogóle żadną nieregularnością.O nieregularnach miesiączkach mówimy, jeśli różnice te zawsze przekraczają 7 dni, np.ktoś raz ma okres po 27 dniach, potem po 37 dniach, a kolejny po 28 dniach.Jeżeli różnice są większe niż 14 dni (np.jeden cykl 28-dniowy, a kolejny 45-dniowy) mówimy że cykle są bardzo nieregularne.).Według mnie nie jesteś w ciąży, tylko opóźniła Ci się owulacja (miesiączka występuje zazwyczaj 10-18 dni po niej)-ale ponieważ u Ciebie opóźnienie wynosi już tydzień, możesz wykonać test ciążowy.