Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chociaż 1 z was nie stosowała diety eliminacyjnej

Polecane posty

Gość gość

Podczas karmienia piersią?? Bo to jest horror, że kobiety jedzą tylko rosołek na kurczaku, na drugie gotowany kurczak i marchewka i w kółko tylko to. Niemalże zero owoców i warzyw bo wszystko może zaszkodzić. Czy tylko ja jestem inna? Moja córka ma niecałe 2 tygodnie a ja jadłam już jablka, pomarańcze, czekoladę, pomidora...

Gość gość
Ja też nie stosowałam - pomimo zaleceń w szpitalu, za to nasza pediatra była już mniej restrykcyjna. Karmiłam krótko, bo miałam kłopoty z ilością pokarmu, ale z alergiami nie ma żadnego problemu do dziś (5-latek).

Gość gość
Pierwsze nie, drugie tak.

Gość gość
Nie i karmiłam dlugo, Poza karmieniem tez staram sie odzywiac racjonalnie. Alkoholu, kawy, konserw tez nie lubie, wiec nie poczułam.

Gość gość
Ja nie stosowalam, ale dwoje dzieci urodzilam w UK i tutaj nikt nie slyszal o takich dietach. Mowia zeby jesc wszystko i bylam swiecie przekonana ze tak jest wszedzie dopoki nie pojechalam w odwiedziny do PL albo nie goscilam u siebie mojej mamy. Nawet nie chce mi sie przytaczac tych glupot ktorych sie nasluchalam :/ Myslalam ze dopiero jak dziecko ma jakies problemy/alergie to wtedy eliminuje sie jakies produkty, a tymczasem moja bratowa profilaktycznie wszystko gotowala na parze i jadla w kolko to samo. No ale moze ja mieszkajac w PL i syszac takie zalecenia z kazdej strony robilabym dokladnie to samo- nie wiem. W kazdym razie nigdy tego nie komentowalam, bo nie moja sprawa.

Gość gość
Nie stosowałam ani ja, ani żadna z moich koleżanek. To tylko w necie dowiedziałam się, że matce karmiącej nie wolno... (tu lista 500 pozycji) :D

Gość gość
Przy synu nie miałam żadnej specjalnej diety. Po cc mialobyc lekkostrawnie, że względu na mnie. Po 2 tygodniach jadłam wszystko, dosłownie, łącznie z ostrym kebabem. Z córka też początkowo żadnej diety, ale niestety za alergię i przez kilka miesięcy miałam dietę eliminacyjna, później okazało sie że córa ma alergię wziewna

Gość gość
Ja nie stosowalam i wszystko bylo ok, corce wyszla alergia dopiero przy rozszerzaniu diety i to tez pewnie dlatego, ze ja prawie nigdy nie jadam tego co ja uczula:)

Gość gość
Przesadzasz trochę autorko, coraz częściej się bębni o tym że dieta matki karmiącej to mit, w szpitalu położne rozdawały ulotki na ten temat, z przykładami posiłków typu ryba z brokułami, czekolada z orzechami na deser. Inna sprawa że zalecali lekkostrawną dietę, ale przez kilka dni, i bardziej ze względu na możliwe problemy z trawieniem tuż po porodzie. Nie stosowałam juz 7 lat temu przy starszym dziecku, ale przyznaję że gdyby dziecko miało kolki to próbowałabym i tego.

Gość gość
Najśmieszniejsze jest to, że jedzą gotowaną marchew z ryżem, a gotowaną marchew powoduje zaparcia i potem lament, że jestem na diecie a dziecko nie moze zrobić kupy:D

Gość gość
Karmiłam tylko 4 miesiące, ale przez ten okres nie stosowałam żadnej diety eliminacyjnej. Unikałam tylko alkoholu i ograniczyłam kawę. Dziecku nic się nie stało.

Gość gość
Ja :) jedynie przy pierwszej corce 1 tydz jechałam jak debil.na marchewce i kurczaku ze strachu. Potem palnelam talerzem i jadlam wszystko to, co zwykle.

Gość gość
W szpitalu polozne i doradca kaktacyjny mowily aby jesc wszystko i tak robilam. Jak dziecko mialo jakies 4 miesiace to pediatra mowi zeby POWOLI zaczac wprowadzac typu surowe warzywa i owoce, nabiał a ja tylko kiwalam glowa, co będę sie spierać jak dziecku nie szkodzilo

Gość gość
11 lat temu przy pierwszym dziecku, przez dwa mc jadlam tylko gotowana piers z kurczaka i rosol. Taka mialam ochote na kotleta ze masakra. Schudlam przez te dwa mc 7 kg, ponizej wagi z przed ciazy. Karmilam 2 lata. Wtedy dieta karmiacej byla mocno nadmuchana, w szpitalu mnie opitolili za danona truskawkowego. Teraz urodzilam drugie dziecko, diety zadnej. Jadlam czipsy, zupki chinskie i pilam cole, a dzidzius ma wysypke na buzi tylko gdy za duzo nabialu na raz zjem. Diety zadnej ale wciaz 8 kg zostalo po ciazy!

Gość gość
Nigdy nie stosowałam żadnej diety eliminacyjnej ani w ciąży, ani w czasie karmienia. Jadłam i piłam na co miałam ochotę. Nie piłam oczywiście tylko alkoholu. Nie jadłam surowego mięsa i jajek, ale tego i tak bym nie tknęła, bo nie lubię. Jedyna rzecz, którą odrzuciłam z jakimś niewielkim żalem, to były sery pleśniowe. Moje dziecko ma 2.5 roku i nigdy nie miało alergii.

Gość gość
Dlatego ja przy moim noworodku zjadlam dzuś pyszną bardzo pomidorową zupę pomidorową z dużą dawką pieprzu :-)

Gość gość
Jadłam wszystko i nie było żadnego problemu