Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontrola pracodawcy

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj przyjechał do mnie pracodawca do domu.Powiedział, że kontroluje moje l4.No byłam w takim szoku.Otwarlam drzwi akurat miałam syna na rękach bo płakał, a mąż siedział w salonie z rodzicami.Jestem w 18 tygodniu ciąży. Jeszcze nagrywał to wszystko telefonem i powiedział że pokaże to w zupie.Powiedział, że dostał sygnały, że nieprawidłowo wykorzystuję zwolnienie. Czy on tak może? Nie mam napisane leżeć.

Gość gość
Miało być w zusie.

Gość gość
Czy ktoś z Was miał kontrolę pracodawcy?

Gość gość
Masz zwolnienie, siedzisz w domu, więc czego się tu czepiać? Jego "dowód" po pierwsze świadczy Tobie na korzyść, a po drugie jest i tak nielegalny. Pracodawca nie ma prawa działać w ten sposób.

Gość gość
a dlaczego nie ma prawa?

Gość gość
kontrola pracodawcy w niedzielę ?

Gość gość
kontrola pracodawcy w niedzielę ?

Gość gość
Pomachalabym mu środkowym palcem do tej kamery.

Gość gość
Pomachalabym mu środkowym palcem do tej kamery. sssssssssssss ssssssssssssssss dobre bardzo dobre i zatrzasnęła drzwi

Gość gość
Ale on twierdzi że nie powinnam dźwigać, a miałam syna na rękach i ma świadków na to że syna odprowadzalam do przedszkola. Faktycznie mąż miał paskudna grypę wtedy to odprowadzalam syna do przedszkola.Szefowa mi powiedziała że jak mam l 4 to mi nie wolno zajmować się synem.

Gość gość
Nie masz zwolnienia leżącego więc czym się przejmujesz? Możesz iść na badania do lekarza, do apteki, na spacer czy zakupy. Nie wykonujesz w tym czasie żadnej innej pracy zarobkowej. A dla tego przemilego pracodawcy zlecilabym wszystkie możliwe kontrole jakie tylko istnieją. Jak wojna to wojna. PIP, zus, sanepid, urząd skarbowy. Wszyscy by do niego zawitali.

Gość gość
nie wiem w jakiej branży pracujesz ale naslij giodo na szefa. Odechce mu się chińskich zagrywek. To po 1. Po 2 nie jest to zwolnienie leżące możesz wyjść z domu, przyjmować gości czy normalnie trzymać dziecko na rękach. A po 3 jeśli nie wyraziłeś zgody na nagrywanie to było to bezprawne i szef będzie miał problemy. Najlepiej pozwij go o nagrywanie Cię bez Twojej zgody!