Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge zglosic pracodawce do inspekcji?

Polecane posty

Gość gość

Pracowalam w lutym u pewnej pani ktora nie dala mi nawet smieciowej umowy. Pracowalam tam na czarno...i zostalam bez ubezpieczenia i dwa tygodnie temu zachorowalam. Nie dość ze pewnie przysla mi kwitek zeby zaplcic za lekarza to wyszlo mi ze pracowalam u niej 10 zl na h i to bez umowy !!!! Gdzie normalnoe na czarno powinnam wiecej dostac. Oczywiscie zwolnilam sie i teraz mam nowa prace narazie umowe zlecenie ale ma ubezpieczenie....czy moge zglosic babe do inspekcji?

Gość rampapam283
nie nie mozesz.mozesz tylko do naczelnego prawika owsika 92 na naszym forum,on sprawe rozpatrzy wciagu 7 dni,,,no moze 10 jak bedzie miec zatwardzenie.

Gość gość
Możesz ale inspekcja nic ci nie pomoźe ,bo nie masz dowodów .

Gość gość
No właśnie ale jak powiem ze ta pani znowu przyjela kogos i daleh bez umowy ...do tego czytalam na forum wpisy o niej...

Gość gość
Kodeks pracy jest tak utworzony źe pracownik zawsze ma przejepane a pracodawca wygrywa .

Gość gość
Wiem juz dlaczego ludzie si mnie pytali czemu tutaj co.chwile inna dziewczyna pracuje

Gość gość
Wiadomo pracodawca może wszystko =/

Gość podszyw podszywa8
jak moglas podjeac jaką kolwiek prace nie podpisujac umowy.nie dostoatajac egzampalrza do reki???to nie logiczne.:P nie rozumne i poorstu glupie.Kasą kasą,wyplacila,fajnie,ale umowa do podstawa. masz jakais niedorozwoj czy masz 14 lat???:) Nawet 17 letnim ludziom to sie wpaaja,to elemanatrna zasada kazdej pracy. Palcem bym nie ruszyła nie majac umowy. Ludzie w marketach czasem tak pracują z agencji czy jakis zmywak w restaruacji czy sprzatanie w hotelach.3 dni za darmo,tak na probe,bez umowy.To jest chore i nie zgodne z prawem. 3 dni fizycznie haruja jak wol zeby zablysnac ,a po 3 dniach slysza ze sie nienadają bo cos tam. Wiec jak slysze tylko na rozmowie kwalifikacyjnej "obowiazuje bezplatny okres sprobny,"...smieje sie im w twarz i pytam 'a wiecie ze na to jest paragraf, i nagrywam nasza rozmowe" :D Idąc do lekarza na NFZ. 1.Sprawdzam sobie w intenretowej platformie PUE-NFZ czy mam prawo do swidczen zdrowotnych,czy pracodawca mnie zglosił do ubezpieczenia. 2.Pytam rejstratorki w przychodni,ona tez to wie. Nie poszlabym nigdy do lekarza nie wiedząc tego czy jestem ubezpieczona.Jesli by to ni ebylo zagrozneie zycia.

Gość gość
jesli znajdziesz 10 swiadkow ze tam pracowalas...ktorzy sie nie beda bali doniesc na szefową ( w co watpie).byc moze cos sie da doniesc. Moze kontrole jej zrobią i dopadna osobe ktora wlasnie tez aktualnie,nie ma umowy. wydaje mi sie ze tez ciebie moze spotkac kara ze pracowlaas bez umowy.

Gość gość
Jak do mnie ludzie przychodzili i kazdy sie pytal czy na stale czy na miesiac jak zwykle tu dziewczyny robia....albo co.druga osoba czy mam umowe wkoncu bo tutaj bez umowy pracują....wiec nie.ja.pierwsza nie ostatnia

Gość gość
Wiem glupia ja i tyle. Dobrze ze nie ma juz mnie tam i tyle. Teraz mam skladki odrowadzane ale boje sie zebym zadnej kary nie dostala z racji tego ze bylam u lekarza a nieubezpieczona.....