Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1800kcal dla mamy karmiącej czy jest ok? Przykładowe menu

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie produkty są już sprawdzone i nic synkowi nie szkodziło. Wszystko ważę i przeliczam na kcal:-) Dziś śniadanie 6:30 2 kromki ciemnego chleba, z białym serem i pomidorem. 2. Śniadanie teraz jem 10:00 Jabłko i banan 3. Ok 12:30-13:00 550gr chudej zupy pomidorowej z makaronem pełnoziarnistym gotowanej na filecie i włoszczyźnie. 4. 15:30-16:00 Kuskus z filetem kurczaka (100g) jedną dużą papryką czerwoną, cebulą. Podsmażone na łyżce oleju rzepakowego i duszone, z sosem z jogurtu naturalnego doprawione szczyptą soli, łyżeczką curry, łyżeczką słodkiej papryki mielonej. Do tego momentu jest 1410kcal Nie wiem jeszcze co na kolację wymyślić, mogę prosić o jakieś sugestie dotyczące jadłospisu i ewentualnie pomysł na kolację? Z góry dziękuję.

Gość gość
Dieta matki karmiącej powinna zawierać ok. 500 kcal dziennie więcej ponad całkowite zapotrzebowanie energetyczne. Czyli dieta 2500 kcal jest właściwa

Gość gość
Dokladnie jw

Gość gość
Bzdura. 1800 jest ok

Gość gość
Tu autorka, syn ma 7 miesięcy, rozszerzamy dietę. Pediatra powiedziała że mogę ograniczać kalorie ale nie bardziej niż właśnie 1800kcal

Gość gość
Jak chcesz liczyc kalorie, to najpierw oblicz swoje zapotrzebowanie

Gość gość
No tak, jak się żre jak świnia to co można komuś doradzić...

Gość gość
Dużo za mało tłuszczy. Na kolację możesz zjeść posiłek białkowo-tłuszczowy plus warzywa, więc nadrób to np. sałatką z cykorii, jajek i orzechów, plus winegret. Poza tym same owoce czy sama cienka zupa to nie jest wartościowy ani sycący posiłek, białka ogólnie też w tym menu brakuje.

Gość gość
O dziękuję:-) jeśli chodzi o białko i ogólnie to czy dobrym pomysłem będzie kawa Inka na mleku 1,5% bez cukru? Muszę poduczyć się o tych białkach, tłuszczach i węglowodanach w diecie:-)

Gość gość
Tutaj pod koniec masz ładnie i prosto o diecie: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html