Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale mi ciężko z dwójką dzieci HA HA temat do wyśmiewania

Polecane posty

Gość gość

Serio nie wytrzymam, ostatnio nawet trafiłam, że laska się nie myje kilka dni, bo ma dwoje dzieci :D Żeby nie było, sama mam, z różnicą 1,5 roku i nigdy nie było takiej sytuacji, żebym przez nie nie mogła się umyć, czy coś podobnego. Tak Wam ciężko z automatycznymi pralkami, zmywarkami i centralnym ogrzewaniem. Moja babcia wychowała czworo dzieci, w tym dwoje pierwsze z różnicą mniej niż dwa lata i się myla :D oprócz tego musiała wyprać na tarze, wygotować pieluchy, nanieść węgla do pieca. Byście się wstydziły, posłuchajcie swoich babć albo chociażby matek, czy się nie myły np. :D

Gość gość
O matko:-) ja mam trójkę w tym 4 miesięczne,. 4latka. I 6 latke i kąpie się codziennie. Nawet paznokcie maluję i książki czytam:-)

Gość gość
To ja wyżej, dodam tylko że żadna babcia nie uczestniczy w wychowaniu mojej trójki.

Gość gość
Naróbcie sobie wiecej dzieci

Gość gość
a ty się posraj...

Gość gość
Maśc nie*pie*rdol polecają na ból d**y.

Gość gość
Kiedyś kobieta musiała wszystko zrobić, bo tak jej wpajano. Kobieta, czyli osoba ogarniająca wszystko i wszystkich. Facet do zarabiania i leżenia po pracy i wstyd było protestować. Na szczęście mamy inne czasy i kobieta ma prawo wypowiadania się i często nie jest uzależniona od władcy i pana i może się przyznać, że jej ciężko. I bardzo dobrze

Gość gość
A ja nie mam dzieci i i tak się nie myje! I jak będę miała dzieci to też się nie będę myc

Gość gość
Cóż, mało kobiet sie nadaje na mamy, a dzieci maja, bo tak trzeba. To jest dopiero żenada. Nie rozumiem kobiet, które decydują sie na kolejne, a potem marudzą. Jesli maja pierwsze dziecko płaczliwe i marudne oraz nieznośne, to moze myślą, ze drugie bedzie do rany przyłóż? Uj wie. Ja mam jedno i na tym koniec. Nie jestem super mama, wiec nie będę sie pchać dalej w las.

Gość gość
Idz umyj gary jak Ci sie nudzi a nie wymyslaj tematow z doopy!

Gość gość
Ja mam dwoje dzieci z różnicą 14 miesięcy. Starsza ma dwa lata, młodsza rok. Nie uważam, żeby mi było jakoś strasznie ciężko wszystko ogarnąć, mam stały rozkład dnia i się go trzymam. Ale przyznaję, że czasem jestem wypompowana psychicznie. Jestem z nimi cały dzień sama i jedyne co słyszę od rana do wieczora, to ich wrzaski. Obie są jeszcze mało kumate, ale za to strasznie mobilne. Wszędzie włażą, wszędzie chcą zajrzeć, wszystko wyciągają z szaf i szuflad. Jak nie pozwalam, to ryk. Albo się biją, wyrywają sobie zabawki, albo coś knują wspólnie, np wywalenie wszystkiego z szaf. Czasem faktycznie wieczorem mam ochotę pieprznąć się na łóżko tak jak jestem. Bez mycia się i bez rozbierania. Ale zawsze jakoś zbieram się w sobie i doprowadzam się do porządku.

Gość gość
gość dziś Tak tak. Śmiej się. Tylko, że te babcie mając 40 lat wyglądały na 60, bo tak styrane były. A obecne 40stki wyglądają na 30-35, bo właśnie mają technologie dzieki ktorej jest im latwiej, co nie znaczy, ze tylko lezą i pachną. A może pośmiejemy się z twojego zawodu? Wiesz, bo dxiś kadrowe lub księgowe narzekają, że tyyyle pracy i tyyyle stresu i się biedne mylą, a przecież większość robi za niego program w komputerze, a kiedyś to dopiero było, liczydła w ****** pisać wszystko ręcznie. W takim razie nikt nie powinien dziś narzekać, bo i piekarz ma lepiej i kucharki w przedszkolach i kierowca autobusu lub tramwaju. Kiedyś motorniczy tramwaju jeżdził na przodzie bez żadnych szyb a siedzenie to był drewniany a'la stołek z siedzonkiem jak w rowerze, no i super miał podczas mrozu, deszczu i wiatru, niech no teraz usłyszę narzekania motorniczych obecnych tramwajów!

Gość gość
Ja mając dzieci z małą różnicą byłam zawsze umalowana, ubrana, gazetka, książka, winko czy kawka z koleżankami,itp... Teraz mam nastolatki w domu, pracę, karierę, dom i czasem padam na pysk!! Ale zawsze umalowana,uczesana i ubrana hahahahahaha...

Gość gość
ja tez mam dwojke z mala roznica wieku, młodsze 10 miesięcy starsze 2 lata. wszystko da się zrobić przy dzieciach tylko jakim kosztem? kosztem tego , ze będą dzień w dzień się same bawily? a ty gotujesz, sprzątasz itd...? mi szczerze mówiąc zal mi tych moich dzieciaków jak płącza mi koło nogi , a ja musze się oganiać żeby ugtowac obiad. gotuje, i owszem mogłabym ugotować go na godz 10 rano, ale wole spedzac czas z dziecmi i rozlozyc go na raty na godz 16 , w miedzy czasie robie szybki obiad dla mnie i starszego dziecka. i ktoś mógłby powiedzieć , ze ciężko mi się zebrac i ugotować na południe a to nie prawda. tak samo z siedzeniem na laptopie w czasie dnia, ja tego nie robie i nie dlatego , ze czasu nie mam, choć jak ide do znajomych to mowie, ze nie siedze bo nie mam czasu -tak na odczepnego. a prawda taka, ze wole z dziecmi się pobawić niż przegladac cos w necie. jak tylko usiade to moje dzieciaki od razu wdrapują się na mnie bo sa zwyczajne , ze mama się z nimi bawi. rozumiem, ze sa takie swiete krowy jak moja znajoma, która przy dziecku non stop siedzi na telefonie, robi paznokcie itd., a ten dzieciak siedzi sam, a jak przyjdzie ojciec z pracy lub babcia to leci do nich jak ze smyczy zerwane.. i ona według was radzi sobie z dzieckiem a ja nie? hm. uważam, ze sa rzeczy ważne i ważniejsze i moje paznokcie mogą poczekać do momentu az dzieci pojda spac-bo tez robie sobie sama hybrydy ale wieczorkiem i mogłabym rozlozyc się z tym o 14 np. ale po co? moke dzieciaki sa wpatrzone we mnie jak w obraz , nie po to je mam by je zlewac. Według mnie te panie, nie wszystkie oczywiście, które "maja czas" na paznokcie , na ksiazke itp., w tym czasie nie zajmują się dziecmi po prostu. a takie jak ja "nie majace czasu" poswiecaja się dziecku w 100%. Dodam tylko, ze sprzątam codziennie, piore, gotuje, ale wlaczam w to dzieci, żeby miały radość rozwalić salatke podczas mieszania, żeby zmywalo ze mna podloge, żeby nasypalo proszku do pralki a czas leci ale ja się nie spiesze, mogłabym w tym czasie dac dzieciakowi telefon, drugie polozyc do lozeczka i ogarnąć wszystko do południa ale po co , mamy czas i możemy go spedzic razem, a nie , ze dzieciakisie za mna slaniaja z nudy bo jestem pochłonieta sobą.

Gość gość
jakie wy wszystkie supermenki heroski o kurczę, a ja jestem słabeuszką i mam was gdzieś kiedyś to kiedys tamto tralalala ta sama śpiewka nic nie wiecie o ludziach, o ich życiu a pieprzycie jak porąbane

Gość gość
23.59 doskonale w punkt :-) PoZdraiwam, mama dwójki maluchów, z takim samym podejściem do nich :-)

Gość gość
wczoraj Ja mając dzieci z małą różnicą byłam zawsze umalowana, ubrana, gazetka, książka, winko czy kawka z koleżankami,itp... Teraz mam nastolatki w domu, pracę, karierę, dom i czasem padam na pysk!! Ale zawsze umalowana,uczesana i ubrana hahahahahaha... x o co za osiągnięcie umalować się uczesać o ubrać. Ale akurat nie każda kobieta musi się malować...;)

Gość gość
Zgadzam się z pania z 23.59 dzieci tylko raz będą malutkie i chętne do zabawy. Natomiast moje paznokcie, loki, winko, koleżaneczki, książka moga sobie spokojnie poczekać. Znam matki które dzieci widują tylko w nocy bo najpierw praca potem zakupki , fryzjer i hybrydy. Litości.