Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość After24

Czy są mężczyzni, którzy nie chcą mieć dzieci?

Polecane posty

Gość After24

Przyśnił mi się sen. Był to dla mnie koszmar. Śniło mi się, że mąż mnie oszukał, celowo przedziurawił prezerwatywę bez mojej wiedzy i zgody, i zaszłam w ciążę. Dało mi to do myślenia. Czy wszyscy mężczyzni w związkach chcą mieć biologiczne dzieci? Czy taka sytuacja z prezerwatywą mogłaby się przytrafić? Strasznie się boję :(

Gość gość
A ja zapytam tak, po co wychodzić za mąż tzn zakładać rodzinę gdy nie chce się mieć dzieci?

Gość gość
gość dziś A to ślub się bierze dla dzieci??? :O

Gość gość
Mój nie chce :) gdyby się przytrafiło to Cóż byłoby ale świadomie nie. Nie każdy chce. To zazwyczaj kobieta chce zostać matka a mężczyzna musi się zgodzić bo co ma zrobić.

Gość gość
10:40 ślub bierze się po to żeby mieć dzieci? Co za bzdura. My wzięliśmy bo bardzo się kochamy a nie dla potomstwa. Mąż chciał abym na zawsze należała do niego a ja chciałam do niego należeć. Proste. Pozatym nie wyobrażam sobie życ w związku bez ślubu. Poprostu. Dzieci nie mają tutaj nic wspólnego.

Gość gość
gość dziś A ja zapytam tak, po co wychodzić za mąż tzn zakładać rodzinę gdy nie chce się mieć dzieci? xxx :-D :-D :-D :-D

Gość After24
Podobno Kościół katolicki ma takie podejście do małżeństwa, że jest to instytucja powstała w celu zrodzenia i wychowania potomstwa. Strasznie to przyziemne. Przecież są małżeństwa, które nie mają dzieci. Małżeństwo to przecież wspólna droga dwóch osób przez życie, porozumienie dwóch bratnich dusz.

Gość gość
tak bardzo się boisz ciąży a stosujesz tylko jedną metodę antykoncepcji...? taka osoba ja ty powinna mieć prócz prezerwatywy, albo spiralę założoną, albo brać tabletki, albo cokolwiek jeszcze innego. Wtedy się nie musisz bać. A potem takie jak ty zabijają dzieci tylko dlatego, że nie chciało im się pomyśleć.

Gość gość
A potem takie jak ty zabijają dzieci tylko dlatego, że nie chciało im się pomyśleć. xxx Chyba się trochę zagalopowałaś w tych ocenach.

Gość gość
Tak, mój mąż ;)

Gość gość
nie, nie zagalopowałam się. A mało tu tematów o niechcianych ciążach, o aborcji itp? Gdyby pomyślała jedna z drugą to by później płakać nie musiały.

Gość gość
10lat takiego szukalam, az w koncu wzielam rozwodnika z 1 dzieckiem. Slub cywilny. Zadnych dzieci w planach, a mam juz 30lat.

Gość gość
gość dziś jeśli stawiasz znak równości pomiędzy zabijaniem dzieci a aborcją to mamy zupełnie różne poglądy na tą sprawę.