Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taki prezent na chrzciny co sadzicie

Polecane posty

Gość gość

Widzialam w necie takie fajne pudeleczka - kuferki w spomnien.Mozna tgez zrobic przegrodki i wlzoyc skarpetki- na 1 kroczek, gumke do wlosow na 1 kitke, pomyslow jest duzo.Jak myslicie czy taki prezent od cioci i wujka- nie chrzesrtnych moze byc.Do tego pieniadze.Co sadzicie o takim prezencie?

Gość gość
gg

Gość gość
Daj 4,5 stów i rodzice sami kupią dla dziecka co potrzebne. Kuferek wsadź sobie.. dla swojego dziecka.

Gość gość
ale jak to wyglada dac sama koperta. chodzi o pamiatke a nie tylko o kase.

Gość gość
a jakby kazdy z gosci kupil taki kuferek? to co by mieli niby z tym zrobic. dajcie kase i rodzice sami kupia co beda chcieli.

Gość gość
ale o to chodzi ze danie kasy to isc na latwizne.a ja chce zeby mala miala od nas jakas pamitake.Ale nie w postaci 5 kolczykow czy 10 lancuszkow.

Gość gość
Tak sobie szczerze mówiąc. Rodzice jakby chcieli to sami coś takiego sobie kupia

Gość gość
to ma byc pamiatka.a nie dac tylko kase i finito.

Gość gość
Dobry pomysł, albo może coś z grawerem? Np smoczek? na którym można wygrawerować imię, wagę itp. Nie zajmuje dużo miejsca a jest pamiątka :) Ja kupuję złotą biżuterię kolczyki+wisiorek :) I widziałam śliczny album w którym zrobię grawer, żeby była pamiątka.

Gość gość
ja nie chce zadnej bizuteri bo mysle ze i tak dostanie. ma byc bardzo duzo osob. cos ok 70. na chrzcinach. jak i ze strony mamy dziecka jest duzo osob- babcia rodzenstwo, jak i z 2 strony od taty tez duza rodzina. moglabym dac tylko kartke z zyczeniami i dac kase.Ale nie chce tak.Gdybm ja cos takiego dostala ucieszylabym sie.

Gość gość
gość dziś Daj 4,5 stów i rodzice sami kupią dla dziecka co potrzebne. x Na chrzciny taka kwota? Kogoś chyba pojepało.

Gość gość
rozmawialam ze znajoma zajmuje sie robieniem takich pudeleczek koszt ok 50zł i do tego 200zł dorzuce. i mysle powinno wystarczyc. te albumy tez fajne. tyle ma byc osob wiec prezenty moga sie zdublowac. juz zamowilam te pudeleczko.

Gość gość
16.11 niekoniecznie, u nas też tyle dawali.

Gość gość
Bardzo fajny pomysł. Sama jestem ciociom która robi właśnie takie prezenty. Dzieciaki mają zawsze super pamiątki.

Gość gość
4,5 stów na chrzciny czyli na wesele 2-3 tysi? U nas syn od chrzestnej + 2 osoby 'towarzyszące' dostał stówę;(

Gość gość
*na osiemnastkę

Gość gość
to chrzestna sie nie popisala. a swoja droga ja na slub w 2012 roku dostalam od chrzestnego z zona 2500zl, od chrzestnej z mezem 1500zl. maz od chrzestnej 2000zl a od chrzestnego tez 2000zl

Gość gość
Ja daję zawsze 4_6 stów, czy to chrzciny, czy komunia czy slub, ale nie jest to mus, na co kogo stać.

Gość gość
wiekszosc z was to glupie prymitywy, nastawione tylko na kase.. jak czytam te wszystkie stawki, ile na wesele, ile na chrzciny, to mam ochote kupic zelazko... tak na zlosc :)

Gość gość
gość dziś Dobry pomysł, albo może coś z grawerem? Np smoczek? na którym można wygrawerować imię, wagę itp. Nie zajmuje dużo miejsca a jest pamiątka usmiech.gif Ja kupuję złotą biżuterię kolczyki+wisiorek usmiech.gif x kolczyki??? chyba kogoś pogięło, żeby tak malutkiemu dziecku uszy przekłuwać :O daj jej jeszcze bon do salonu tatuażu...

Gość gość
chcesz isc na proszona impreze i robic zapraszajacemu na zlosc? sama jestes prymitywem. to nie idz w ogole. zaproszenie to nie obowiazek.

Gość gość
To ciebie pogięło, to że dostanie kolczyki to nie znaczy że musi mieć odrazy przebite uszy. Ja myślę że taka pamiątka plus pieniadze jest całkiem ok

Gość gość
gość dziś Jakiejś pazernej Grażynie nastawionej na to, że goście spłacą imprezę i jeszcze dołożą, przyda się taki kubeł zimnej wody na głowę. :D

Gość gość
jakiej pazernej Grazynie? co wy pieprzycie? dlaczego rozliczacie kogos z jego sumienia a siebie ze swojego nie? ja ide i zawsze daje odpowiednio, mi tez dawano w kopertach duzo, nie oczekiwalam niczego od nikogo, mogli nawet przyjsc z niczym. natomiast jak ja ide do kogos to nie wyobrazam sobie pocisnac komus jakiegos gowno-prezentu, byloby mi wstyd ale jak widac niektorym robienie z siebie dziadowy nie przeszkadza a wrecz sprawia radosc.

Gość gość
Ja bym kupiła dobre, drogie żelazko, więc pohamuj się z tą dziadówą. :P

Gość gość
jak ktos robi wesele to go na to stac i tyle. zaproszenie to nie obowiazek, nie musisz przyjmowac, jak ci zal na prezent albo do koperty to siedz na dopie w domu a nie lecisz na impreze. ja sobie nie wyobrażam żeby pójść do kogoś i dać byle co. Nie wiem gdzie sie wychowywaliscie, chyba w lesie. Zadna mloda para u ktorej bylam niczego nie dawala do zrozumienia a wręcz mówiła żeby nic im nie dawac, ale człowiek kulturalny docenia to ze ktos go zaprasza aby uczestniczyl w tak waznyn wydarzeniu. Ja zawsze daje tak aby pokryc koszty w restauracji i dac cos jeszcze. a ci co pisza o pazernosc***aństwa młodych no coz, to raczej wy pazerni jestescie.

Gość gość
gość dziś x kolczyki??? chyba kogoś pogięło, żeby tak malutkiemu dziecku uszy przekłuwać pechowiec.gif daj jej jeszcze bon do salonu tatuażu... Ale jesteś śmieszna! To że dostanie kolczyki nie znaczy, że musi mieć już jutro uszy przebite! haha ! a tatuaż to sobie Ty zrób na czole z odpowiednim napisem xD Szkoda, że w normalny sposób nie umiesz pisać tylko obrażać . Cwana jesteś tylko dlatego, że anonimowa hahaha !! A wracając do tematu kolczyków, to pamiątka zawsze zostanie a pieniądze się rozejdą ! To jaki Ty masz pomysł na prezent? Czekam z niecierpliwością :D

Gość gość
A co myślicie o biblii takiej dla dzieci? Książeczki z bajkami? a może coś z motywem religijnym? ( tylko nie medalik)

Gość gość
Ten kuferek mi się nie podoba, nie lubię takich gratów, wala się to potem po szafach a głupio wyrzucać. Na pamiątkę może być np. Biblia dla dzieci lub piękne wydanie baśni Andersena z dedykacją.