Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafi wasz bobas?

Polecane posty

Gość gość

Co potrafi wasze 10 miesieczne dziecko? Moja coreczka juz od dawna reaguje na imie, ropi czesc****apa, pieknie klaszcze, pokazuje paluszkiem, rozpoznaje piosenki i tanczy do nich wykonujac specyficzne ruchy do piosenki. Reaguje na polecenia "nie wolno", "choc tu, do mamy, do taty itd", jak zawolamy naszego kotka to pokazuje paluszkiem na niego, rozglada sie i go szuka, jak zakrywam rekami buzie i udaje ze placze to podpelza dac buziaka i sje przytulic. Raczkuje z predkoscia swiatla i chodzi wzdluz mebli, lub stoi chwile bez trzymania sie. Nie mam wiecej dzieci zeby porownac, jest moim pierwszym dzieckiem i rozpiera mnie duma jak widze jej male postepy! Pozdrawiam wszystkie dumne mamusie!

Gość gość
Zna trzy jezyki, gra na fortepianie i ma prawo jazdy.

Gość gość
I to takie dziwne?? :D No niesamowite, powaga.... Czm się chwalić? Nomalne dziecko,nic specjalnego...:/

Gość gość
A moje roczne dziecko potrafi wyprowadzić mnie z równowagi

Gość gość
Mój ma 9 miesięcy i umie robić salto, zna 4 języki obce.

Gość gość
16.38 spodziewalam sie takich komentarzy... akurat trafilas z 3 jezykami bo mala jest/bedzie 3 jezyczna ze wzgledu na nasze pochodzenie :) Niewiem czy normalne czy nie jak pisalam bo nie mam z kim porownac, i jasne ze rozpiera mnie duma nawet jakby bylo najnormalniejsze w swiecie ake jest moje i dla mnie najwazniejsze. Czy ze czuje dume bo mala robi postepy jest nie odpowiednie i nie powinnam jej czuc? Nie ma tu zadnej innej mamy ktora tez cieszy sie z postepow swojego dziecka?

Gość gość
Mój synek robi to samo ale słabiej mu idzie z chodzeniem i staniem więc nie produkujcie się drogie mamusie wiem że zaraz ktoś napisze że jest opóźniony.

Gość gość
Aaa i jeszcze angielskiego go uczymy ale 3 jezykow nie zna. Ma dopiero 9 miesięcy i wg mnie dużo czasu na naukę.

Gość gość
Zapomniałam jeszcze dopisać że my nie mamy kota :)

Gość gość
Z tym staniem to roznie, mam znajomych z roczniakiem ktory narazie tylko pelza, nawet nie raczkuje wiec to tez zalezy od dziecka, ja ponoc od 8 miesiaca biegalam i pominelam etap raczkowania. Ale najfajniejszy jest etap jak dziecko zaczyna reagowac i odpowiadac na slowa i sytuacje :)))

Gość gość
Moj 10 miesieczny synek potrafil mowic mama, tata, papa, mniam, pic, chodz, idz, nie. Potrafil chodzic sam jak skonczyl 8. W tym wieku potrafil sam wejsc i wysc z wozka. Oczywiscie bardzo lubil muzyke i mial swoje ulubione reklamy na ktore reagowal za kazdym razem i akcentowal aaaa i ooo udawal ze spiewa to co w reklamie. Jadl sam raz lepiej raz gorzej ale mu pozwalalam wiec szybko nabral wprawy. Umial bic brawo, zrobic papa, wskazac nos, uszy itp. Teraz ma 2,5 roku i normalny przecietny chlopczyk, straszna gaduła ;) ciagle chce cos nowego robic bo jesli to samo puzzle, kolorowanie itd. to mowi ze go to nudzi wiec gotuje ze mna i sprzata bo musi ciagle cos robic.

Gość gość
Ja nie porównywałam nigdy swoich dzieci z innymi czy nawet między sobą, zawsze zaufany pediatra mówił co w jakim czasie dziecko powinno osiągać i tego się trzymałam i to też nie na zasadzie co do miesiąca, moja córeczka też nie raczkowała i jakoś od 8 miesiąca zaczęła chodzić. Synek za to raczkował ale bardzo długo, zaczął chodzić po roku i oboje żyją. Syn ma 14 lat a córka 9.