Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pekniecie przy porodzie az do lechtaczki?

Polecane posty

Gość gość

Slyszalyscie o czyms takim? Moja znajoma mowila, ze moze sie to zdarzyc. Az strch sie bac, co myslicie?

Gość gość
Ja peklam do o***tu... W druga strone nie slyszalam

Gość gość
chyba rzadko sie to zdarza

Gość gość
Nigdy. Czasem masz nieduże pęknięcie w stronę o***tu, bo tam słabiej. Bez problemu zaszyją i szybko się zarasta.

Gość gość
A czy jak jest pekniecie do o***tu, to trzyma sie normalnie no wiecie, potzreby naturalne czy robi w gacie bez czucia?a jest zwieracze funkcjonuja, to.jak sie zalatwiac w pologu skoro nie wolno przec bo moga szwy puscic no i mozna rane zakazic?

Gość gość
nie martw się, baby to są wytrzymałe istoty i dasz radę, jakby było tak żel to nie rodziłyby po kilkoro dzieci, gdzieś tu była co nawet 16 dzieci urodziła

Gość gość
no tak, niektore wola rodzic dzieci niz chodzic np. do dentysty :D

Gość gość
gość dziś mi pekla kiszka stolcowa , blad lekarzy i koszmar porodu, bylam 2 tygodnie w szpitalu pod kontrola , dostawalam wszystko tylko plynne do jedzenia i srodki przeczyszczajace

Gość gość
to ja jestem wyjątkiem, nawet lekarze byli w szoku, ze takie cos się nie zdarza, potem na zdjęciu szwów lekarz tez to komentował, peklam przy cewce moczowej, cała łecztaczka tak samo. a lekarz po porodzie który mnie szył powiedział, nie wierć się , chcesz tu jakoś normalnie wygladac to leż spokojnie bo musze się pobawić w chirurga plastycznego, okropnie tam wyglądam. ale komentowali wszyscy, ze takie rzeczy się zadko zdarzają, a lekarze rzy porodzie po 40, 50 i 60 powiedzieli , ze nigdy w karierze nie mieli nic takiego. dzieci rodziłam male 2300 2700

Gość gość
Mi pekly wargi sromowe mniejsze i to obie. Szycie to byla masakra. Naciecia pochwy nawet nie ppczulam, szycie tez bylo ok w porownaniu z wargami...

Gość gość
tia,porody po 50 czy 60-tce

Gość gość
Do 22.18- skad sie biora takie tepaki jak ty? Chodzilo o lekarzy w tym wieku

Gość gość
do gosc z 22:06 - czy masz teraz czucie w lechtaczce, czy jest juz nie "dziala"?

Gość gość
czuje wszystko tak samo nie ma problemu, z tym , ze nieestetycznie wyglądają bo są kiepsko zszyte, jak powiedział lekarz szyjący musze się pobawić w chirurga plastycznego, to po prostu wymaga poprawki estetycznej tyle, po prostu mam fale i ze dwie gulki, naszyta na siebie skóra zrobila zgróbienie.

Gość gość
No raczej w drugą stronę ..był parę mcy temu w polskiej TV reportaż o polskich położnych -kobieta przez źle prowadzony poród pękła, potem niechlujnie została zaszyta. Efekt -wydalała kał pochwą ,nie to nie ponury żart .

Gość gość
nie straszcie

Gość gość
gość wczoraj , to straszne co mowisz i tego najbardziej sie boje a nie zeby "ladnie wygladac" na dole.wyszlas z tego?duzo kobiet musi niestety uzywac pampersow lub maja stomie.to chamskie ze cie tak urzadzili, lekarze ponoc oszczedzaja na cesarce i robia jedynie jak jest zagrozenie zycia dziecka, a matke moze rozerwac na pol, za to nie odpowiadaja

Gość gość
Nigdy nie slyszalam o peknieciu w te strone. Przy pierwszym porodzie peklam w strone o***tu. Przy drugim zostalam przecieta i polozna powiedziala mi, ze "dobrze" zszyli mi po pierwszym porodzie i bylo za malo miejsca! Szew sie szybko zagoil. My kobiety jestesmy naprawde biedne. Przesylam buziaki.

Gość gość
15:45 oglądałam ten reportaż bodajże w interwencji o tym.mówili. Straszne to było.

Gość gość
hm to bardzo nietypowy kierunek ..o ile wiem 'naturalnie" :O to sie pęka w strone odb/ytu właśnie ,czesto z katastrofalnymi następstwami aż do przetoki włącznie.