Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość997

Objawy niedoczynności tarczycy, a z wyników nadczynność

Polecane posty

Gość gość997

Witam, Mam pytanie czy ktoś się spotkał z taką samą sytuacją jak ja. Robiąc badania krwi wyszła mi nadczynność tarczycy, ale objawy i usg wskazują na niedoczynność tarczycy. Lekarze mówią, że mam czekać i po miesiącu zrobić badania kontrolne i zobaczymy co dalej. Mam trzymać dietę bezglutenową i bez nabiału. Nie mam siły czekać jeszcze miesiąc. Chodzę cały czas zmęczona bez siły, wahania nastroju ogromne, włosy wypadają garściami. Czy ktoś miał podobną sytuację ? Co zrobił w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.

Gość gość
Co zrobiłam? - przestałam słuchać lekarzy xd Ale najpierw i przede wszystkim musisz ustalić, czy jest to u Ciebie warunkowane autoimmunologiczne, czy z innego powodu. Jeśli z innego zastanów się, z jakiego (stres, przemęczenie, dieta, suplementy, leki, zaburzenia hormonalne destabilizujące równowagę ogólną, menopauza *nie wiem, w jakim jesteś wieku* itd). Dopiero potem będziesz mogła ustalić plan leczenia (abstrahując od ewentualnie przepisanych leków). Za mało wiem, by coś konkretnie Tobie doradzić...

Gość gość997
Leków nie dostałam żadnych. Z opisu usg wynika, że to autoimmunologiczne. Mam 20 lat. Mam stwierdzone atopowe zapalenie skóry. Nie wiem czy to się jakoś łączy. I do tego dochodzą bóle głowy takie, że nie mogę wytrzymać.