Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaMi97

Zmiana lekarza rodzinnego Łódź

Polecane posty

Gość MałaMi97

Cześć, mam do Was dziewczyny (bo pewnie tylko my tu zaglądamy ;) ) co do zmiany lekarza rodzinnego. Wcześniej mieszkałam w Starogardzie, ale udało mi się dostać do Łodzi na studia i tak jakoś od kilku miesięcy sobie tu żyję bez problemu. Teraz jednak chciałabym skorzystać z wizyty u lekarza, ale nie pojadę przecież z tego powodu do domu! Chciałabym zapisać się tutaj i nawet dzwoniłam i sprawdziłam na stronie że trzeba wypełnić taką deklarację: https://salve.pl/przychodnie/oferta/poz-lekarz-pierwszego-kontaktu/ i to nie jest problem. Ale pytanie: czy ja wtedy nie będę miała 2 lekarzy rodzinnych? Tamten zostanie od razu powiadomiony o tym, że zmieniłam lekarza? Czy może on też tą deklarację gdzieś powinien podpisać że już wie i mnie gdzieś u siebie wykreśli z rejestru i jak to zrobi to wpisze mnie ten nowy? Przecież cała moja dokumentacja z tych lat jest u starego i nie wiem jak to się odbywa. W Łodzi jestem zdecydowana i chciałabym zamknąć ten temat jeszcze przed świętami - ktoś przechodził przez zmianę lekarza rodzinnego i pomoże?

Gość gość
tylko jednego lekarza rodzinnego możesz mieć a poprzednia przychodnia dostaje wiadomość ze zmieniłaś lekarza rodzinna i ze jesteś wykreślona z byłej przychodni

Gość gość
Dokładnie tak. Ja też zmieniałam sobie niedawno lekarza podstawowej opieki zdrowotnej, z tym, że ja wybrałam go w Lux Med bo tam mam wykupiony pakiet medyczny.

Gość gość
W lux medzie jest warto mieć lekarza POZ, tym bardziej, że pacjenci mogą także korzystać z bardzo wielu nieodpłatnych świadczeń w ramach NFZ. Nie ma tez problemu z wszelkimi skierowaniami itp.

Gość gość
Niedaleko Łodzi w Ozorkowie znajduje się świetna przychodnia lekarska www.ga-med.pl Pracują tam doświadczeni interniśc****ediatrzy i lekarze specjaliści. Jeżeli poszukujecie sprawdzonej przychodni lekarskiej to polecam wam się tam udać.

Gość gość
Hej hej! ja juz korzystam z lekarza prywatnego i płaci za to nfz. Nie wiedziałam ze można przepisać tak do prywatnego się negralnie. zrobie to bo tam mi wygodniej

Gość Nina Kowalska
Będziesz miała jednego lekarza, tego do którego akurat chodzisz. Warto wybrać takiego lekarza w Lux Medzie - wtedy jedna osoba ma Twoją całą dokumentację medyczną, a Ty możesz umawiać się przez Portal Pacjenta na wizyty. To bardzo ułatwia sprawę, zapisujesz się na kiedy Ci pasuje i nie czekasz w kolejkach.

Gość polka990
a centrum medyczne medyceusz? Podobno mają bardzo dobre podejście do swoich pacjentów, nawet te babeczki z rejestracji są miłe i pomocne ( a rzadko się to zdarza). Może zerknij sobie na ich stronę, dowiesz się gdzie mają poradnie, jak wygląda szpital (jeżeli on też Cię interesuje)

Gość porka33
Ja widziałam, że w Medyceuszu jest poradnia pediatrii, więc myślę, że spokojnie możesz tam posłać swoje dziecko, bez najmniejszych problemów. Na stronie internetowej jest numer telefonu, zadzwoń i dowiedz się czy mają miejsce jakoś niedługo :)

Gość polka990
No widzisz, nie tylko ja ich polecam. Z tego co wiem możesz się zarejestrować telefonicznie, ale też przez internet. Musiałabyś przestudiować ich stronę by dowiedzieć się jakie badania mogą wykonać no i w jakich godzinach czynna jest przychodnia.