Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapomniałam łykać witamin w ciąży!!! DŁUGOOOO!!

Polecane posty

Gość gość

Ja nie wiem co się ze mną dzieje :o:o skończyła mi się pregna plus. Miałam kupić nową, zapomniałam i dziś się dopiero zorientowałam, a minęło chyba że 3tygodnie!! Albo i więcej!!! Jestem w 28tc i teraz die martwię. Jak mogłam zapomnieć? Jutro już kupię, ale tych dni już nie zwrócę!!! Któraś z Was była tak nieodpowiedzialna jak ja?????

Gość gość
Słabo :( PregnaPlus ma ważny dla Was Jod i kwasy dha! O kwasie foliowym już nawet nie wspomnę.......

Gość gość
Nie przesadzaj, ja nie brałam w ogóle witamin w ciazy, lekarz się mnie pytał jakie biorę bo mam świetne wyniki. Odpowiedziałam że zdrowo się odżywiam jem warzywa owoce etc. Pochwalił i tyle. Zapotrzebowanie jest większe ale niekoniecznie trzeba tabletki brać. Ja nie brałam bo wymiotowałam po nich. I rodziłam pół roku temu, mam 25lat.

Gość gość
Jeśli zdrowo się odzywiasz to witaminy nawet nie są potrzebne. Dziecko dostanie to co potrzebuje , jedynie twój organizm na czymś straci. Ja w pierwszej ciąży witaminy lykalam sporadycznie, miałam cukrzycę i zdrowa dietę. Dziecko urodziło się o przeciętnej wadze i wzroście.

Gość gość
Autorko też tak miałam. Na początku brałam regularnie, im bardziej zaawansowana ciąża tym rzadziej. Luzik.

Gość gość
Daruj już sobie witaminy. Dzieci potem rodzą się duże od tych witamin tak mówił lekarz w szpitalu.

Gość gość
Jasne "daruj sobie witaminy" dziewczyny co za głupoty jej doradzacie?!? Bierz witaminy, bo to bardzo istotne dla dziecka!!

Gość gość
Gdzie wy macie łeb? Takiej podstawy zapomnieć??????

Gość gość
Kobiety w ciąży i matki jednak mają coś nie tak w głowie. Kiedyś kobiety nie brały żadnych sztucznych witamin a dzieci miały silne i zdrowe a nie takie wypierdki jak dziś. Kwas foliowy wcale taki super nie jest jak się sądzili dotychczas. Wręcz przeciwnie podobno.

Gość gość
Ja też biorę Pregnę Plus ale to, że mają w składzie kwasy DHA to wierutna bzdura, jest ich tam tyle co kot napłakał więc jeżeli chce się przyjmować te kwasy to lepiej zaopatrzyć się w nie dodatkowo.

Gość gość
Autorko, spoko luzik. tu na Kafe każda ma ciąże z wpadki, pali papieroski, w ciążę zaszła po pijaku, a o kwasie foliowym nie słyszała, nie mówiąc o jego braniu. Potem się na forum chwalą jakie te dzieci są zdrowe i że są geniuszami startującymi na Harvard.

Gość gość
Ale Wy macie wiedzę. Kwas foliowy jest potrzebny na początku ciąży. Autorka tragizuje, jakby zabijała tym swoje dziecko. Mój lekarz na początku ciąży nic nie mówił o witaminach. Potem zapisał mi tylko żelazo i nadal nie było mowy o witaminach, chociaż sama brałam do3-go miesiąca . potem mialam ciążę zagrożoną i dopiero wtedy zapisał mi Omega med, ale ja i tak brałam je wybiórczo, czyli rzadko. Dziecko 3200 urodzone e terminie, a dziecko koleżanki ze sali całą ciążę na witaminach było jakieś takie napuchnięte. Lekarz powiedział, że od razu widać, że "napędzone witaminami", ale to Wasz wybór.

Gość gość
Ja również nie brałam witamin. Jadłam zdrowiej. Więcej owoców i warzyw.

Gość gość
Żeby doprowadzić do niedoborów witaminowych u rozwijającego się płodu trzeba mieszkać w głodującym plemienu afrykańskim. A i tam przeważnie rodzą się silne, zdrowe dzieci. A że matki zbyt długo nie żyją to już inna sprawa. Czy nam się to podoba czy nie, dziecko w łonie matki jest potężnym pasożytem, który wyssie wszystko co ma potrzeba. Zaposkojenie potrzeb dziecka staje się dla organizmu matki priorytetem, kosztem jej własnego zdrowia. Kobieta już swoje zrobiła - spłodziła dziecko, więc wg. matki natury nie potrzeba już jej zębów, włosów, gładkiej skóry i pełnego zdrowia. Witaminy w ciąży bierze się przede wszystkim dla samej siebie, żeby nie wyglądać po urodzeniu 15 lat starzej jak 90% przedstawicielek marginesu spolecznego.

Gość Gosc

Cześć wam bo biorę kwas foliowy i witaminy. Pregne pkus. Czy duża ilość  witamin  zaszkodzi dziecku??? 

Gość kredowa9

Nie trzeba od razu łykać wszystkich witamin świata ;) Ja na twoim miejscu zaczęłabym  brać mama dha premium, tam też jest kwas foliowy , są kwasy tłuszczowe, jod, witamina D, same cenne i najbardziej potrzebne witaminy.  Ja tylko to przyjmowałam do samego porodu.

Gość Karol

Jestem w 3 ciąży, w żadnej, oprócz kwadu foliowego na początku ciaz, w żadnej ciąży nie brałam witamin Po każdych wymiitowalam dalej jak widziałam Mój ginekolog stwierdził że widocznie organizm nie potrzebuje Ogólnie jem dużo warzyw owoców, w ciaxy to samo A poza tym moja siostra pracowała na Lini gdzie produkował witaminy, suplementy diety Dziewczyny nie bierzcie tego syfu To co tam dodają masakra!!!!! 

Gość kredowa

Też uważam, że bez potrzeby wcale nie trzeba brać mnóstwa witamin, moim zdaniem im skład krótszy tym lepiej. Biorąc mama dha nie ma obawy, że coś przedawkujemy. Skład ok, tylko to co naprawdę potrzebne do dobrego rozwoju dzidziusia :) No i do tego wiadomo zdrowe odżywianie się.

Gość Ola

Ja nie brałam żadnych witamin, zdrowo się odzwywialam tylko. Wyniki miałam idealne. Szkoda zdrowia dla tych sztucznych witaminek 

Gość Marzena

Nie przejmuj się, wystarczy mieć zdrowy tryb życia a żadne witaminy nie beda potrzebne! Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to możesz poczytać artykuły na stronie naturalnaplodnosc