Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 35 lat, moja twarz zrobiła się bardzo sucha potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kazdy podklad wygląda źle, widac mi rozszerzone pory. Gdy chce twarz nawilzyc zaraz mnie wysypuje. Uzywalam tanszych i drozszych kremów, baz, fluidow, olejków zawsze to samo bez kremu podklad strasznie sie osadza nawet te lekkie, skory przy nich jest sucha gdy nawilzam czy to serum, olejkiem czy innym wysypujr mnie. Przez 34 lata nie mialam problemow w ogole z cerą, przekroczylam magiczne 35 i jest dramat.

Gość gość
magiczne to jest 25, ty jesteś już stara, komu niby jeszcze chcesz podobać się, wnukom?:O

Gość gość
Nie eksperymentuj i nie szukaj tu porad co do kosmetyków. Idź do kosmetyczki. Zobaczy, podpowie.

Gość gość
taka jest prawda, nie bójmy się jej słuchać i słyszeć 35 to już jesień u kobiet, pewnie i tak nikt już na ciebie nie patrzy:O

do dermatologa raczej. ja byłam tylko zeskanować pieprzyki i ws. dziwnego znamienia, a przy okazji pani poradziła mi również typ kremów do mojej cery.

Gość gość
"pani" to chyba po 25tce, aczkolwiek i tak niełatwo dziś znaleźć zakład kosmetyczny z tak doświadczonym operatorem, miałaś szczęście, no i to że była w pracy, a nie na emeryturze:O

Gość gość
Wypróbuj kosmetyki z wodą termalną. Mnie one służą.

Gość gość
Przede wszystkim to pij 2 litry wody dziennie- to podstawa. + witamina d3

Gość gość
Nie przyszło Ci do głowy że jesteś odwodniona. Wszystko co widzisz na zewnątrz jest odzwierciedleniem tego co w środku. Woda i jeszcze raz woda .

Gość gość
Ścierają spermy w teraz, to pomaga

Gość gość
00:29 Japa tam. Spróbuj się natrzeć szczotka do twarzy i na to zwykły krem grubo.

Gość gość
Mam chyba podobny typ cery - mieszana w kierunku suchej, nie tolerująca smarowideł. Ja nigdy się nie malowałam i nie maluję. Jedyne co mi służy jak mnie wysypie to maska z glinki białej lub zielonej . Jedyny krem który mi służy to dla dzieci Johnson's baby krem intensywnie pielęgnujący w biało żółtej tubce. Ten krem mnie zaskoczył i zadziwił kilka lat temu i zawsze do niego wracam. Jest lekki ( nie jest gęsty jak kremy dla dzieci) ma fajny skład, nie zawiera parafiny i nawilża. Skończyłam 40 lat jakiś czas temu :)

Gość gość
Tylko Nivea men

Gość gość
Dziekuje za konstruktywne komentarze, za reszte hm... szoda komentowac. To ze w waszym srodowisku kobieta kolo czterdziestki wyglada jak stara babcianoe oznacza ze wszystkie tak wygladaja. Mi ludzie daja ok 28 lat gdzie mam 36 wiec chyba az tak staro nie wygladam. problem w tym, ze mi samej przeszkadza stan. mojej skory.Myslalam o kosmetyczce, ale w mojej malej miescince ciezko o dobra, a boje sie zebyi jakas nie zaszkodzila, bo i takie historie slyszalam.

Gość gość
Sama widzisz, dają już 28, nawet się z tym nie kryją, nie 25, co stanowi górną granicę młodości u kobiet, tylko właśnie 28, może chcą być zwyczajnie mili, choć i tak uważam obniżkę o 8 lat za grubą przesadę, ale prawdomówności ni jak w parze z uprzejmością:O

Gość gość
Tu autorka ja o gruszce a gosc powyzej o pietruszce. Pytam co zrobic, iak poprawic stan mojej cery a nie czy jestem mloda czy stara, czy kobieta czy dziewczyna. Rozumiem, ze masz takie beznadziejne zycie ze na chama musisz komus dosrac, bo nie wytrzymasz.

Gość gość
"Pytam co zrobic, iak poprawic stan mojej cery" x nie da się, w twoim wieku:O

Ja mam taki sposób. W ogóle nie stosuję kremów i innych mazi :-) Spędzam dużo czasu w samochodzie, więc załatwiłam sobie taki nawilżacz powietrza www.nanum.pl W aucie powietrze jest szczególnie suche, bo nawiew i włączone ogrzewanie wysusza wnętrze, że aż oczy szczypią :-) W domu warto wrzucić ręcznik na kaloryfer, zawsze wilgotność w pokoju będzie większa i skóra przestanie być sucha.

Nie wiem czy u Ciebie również ma to związek, ale u mnie jedną z przyczyn suchej skóry na twarzy był niedomiar wody w organizmie...Zaczęłam pić więcej wody i zmieniłam krem na intensywnie nawilżający (Cetaphil DA Ultra) i problem zniknął.

Gość gość
co wy z tym wiekiem, 40albo 50 letnia kobieta nie moze byc atrakcyjna wygladajac na swoj wiek? kurcze, nie wiedzialam. Moja mama wyglada na swoj wiek, zmarszczki ma, ale i tak niezla z niej laska.

Gość gość
poza tym kobiecosc to chyba cos wiecej niz wyglad czemu ludzie zyja w plastiku i reklamach kremow przerobionych w photoshopie, zal.

Gość gość
*kremow z kobietami przerobionymi w photoshopie

Gość gość
Odstaw wszystkie kosmetyki i myj twarz zwykłym mydłem. To chmia zniszczyła ci skórę.

Gość gość
polecam tani i dobry krem DERMOSAN , najszybciej kupisz w aptece, skórę co jakiś czas trzeba natłuścic a nie tylko nawilżać

Gość gość
Autorko... Tylko i wyłącznie naturalne antyoksydanty z pożywienia, woda średniozmineralizowana oraz co drugi dzień elektrolity. Powierzchniowo maseczka z zielonych ogórków albo jogurtu naturalnego. Kremy odstaw, ponieważ skoro podrażniają, to znak, że pogorszą sytuację, ogólnie część z nich tak właśnie ma działać i napędzać sprzedaż ;)

Gość gość
Brak omega 3 i wody

Gość gość
Spróbuj krem z Genoscope. Też mam bardzo suchą i wrażliwą cerę, mam 30 lat i pierwsze zmarszczki, a te kremy mi fajnie wygładzają i odżywiają :) i nawilżają przede wszystkim.

Gość gość
Ja po 30 zaczęłam regularnie chodzić do kosmetyczki i poddaję się różnym zabiegom na poprawę kondycji skóry. Najczęściej chodzę do gabinetu kosmetycznego we Wrocławiu w http://ogrodpiekna.com.pl i najczęściej korzystam z zabiegu z użyciem kwasu z retinolem + wit C lub mezopotamie igłowa twarz .