Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dajecie sie manipulowac Pisowi?

Polecane posty

Gość gość
opamiętajcie się, po co te durne dyskusje i jady z powodu głupiego 500 +? Ta kasa, ani żadna inna nie jest tego warta, żeby sobie ze złosci ciśnienie podnosić. Mnie się na oddział udarowy ani na cmentarz nie śpieszy. Ten rząd padnie, to będzie inny, nie wiadomo jaki, ale na pewno nie lepszy. Wcale nie trzeba być starym, żeby się rozchorować ze złości, dostać zawału, udaru, wrzodów żołądka, niedoczynności tarczycy, a publiczna służba zdrowia to jak zakład pogrzebowy ☹☹☹

Gość gość
Manipulować dają się osoby starsze, naiwne jak dzieci i nieuki, do których nie dociera, że nic się nie zrobi samo

Gość gość
jestem matką mam dwoje dzieci, oboje z mężem pracujemy i mówiąc szczerze zupełnie nie widzi mi się głosowanie na PO czy nowoczesną. Dlaczego mam głosować na ludzi, którzy anulują to 500 plus a pieniążki rozgospodarują między swoje własne kieszenie? Tak jak pisałam oboje z mężem pracujemy, to 500 zł na drugiego syna się zawsze przyda. Odkąd ten program wszedł w życie założyliśmy dzieciom lokaty, każde dostaje po 250 zł i jak będą dorośli to sobie te pieniądze będą mieć na start, oczywiście dokładamy też z własnych pensji do lokat na dzieci, ale tak jak piszę, lepiej niech rodziny mają te 5 stówek dla siebie, niż złodzieje i aferzyści z sejmu, a tych nie brakuje w żadnej z partii polit. nie tylko w Polsce z resztą.

Gość gość
gość dziś Doszły mnie ostatnio słuchy, ze dzika reprywatyzacja zaczela sie za rządów L. Kaczyńskiego jeszcze... > No własnie to są słuchy, a nie fakty, bo nie żeby bronić Pis'u czy Kaczyńskiego, ale akurat on często wstrzymywał, dawał do ponownego sprawdzenia, albo nie podpisywał zgody na reprywatyzacje. Co oczywiście nie znaczy, że kamienice też były oddawane.

Gość gość
margines społeczny musi mieć na flaszkę i tylko to się liczy, na antykoncepcję niekoniecznie ☺

Gość gość
politycy ciągną jak muchy do kupy do partii, gdzie im się aktualnie najbardziej opłaca. Takiemu kombinatorowi wszystko jedno na lewo, czy na prawo, byle był stołek i kasa. Nam za gadanie głupot i obiecanki nikt nie płaci

Gość gość
W kazdym cywilizowanym kraju europejskim sa zasilki na dzieci, to nie o to chodzi. Chodzi o caloksztalt, o nedzna sluzbe zdrowia, o tragiczne emerytury, o brak pomocy np. na niepelnosprawne dzieci. O to, ze kosciol miesza sie do polityki, o to ze ludzie sa dzieleni na tych dobrych i zlych. PIS jest skorumpompowany jak cholera, Dubieniecki nadal jest na wolnosci. A Marta Kaczynska i Ogorek to idealny przyklad katolika hipokryty.

Gość gość
Koleżanka w pracy powiedziała, że politykiem może zostać każdy, było kandydować, a nie narzekać

Gość gość
sukcesem PiS-u są ich SKOK-i padło ich już ok 26 i my jako podatnicy musieliśmy dopłacić tym Skokom 6 mld zł i dalej będą padać a my będziemy do nich dopłacać dopóki nie będzie nadzoru KNF SKOK-i wyjęte spod nadzoru KNF

Gość gość
Odpowiedzialny wyborca robi sobie rankingi zysków i strat. Chodzi o to by wybierając rząd wybrać najmniejsze zło. Jeżeli PiS jest "skorumpowany jak cholera" to ja nie wiem jak nazwać poziom skorumpowania PO i PSL - dwadzieścia parę afer i setki miliardów zł rozkradzione, za te pieniądze Polska miałaby sieć autostrad jak Niemcy. PiS mi w wielu kwestiach nie odpowiada, ale PO nie odpowiada mi w jeszcze większej liczbie spraw. Jako, że to są jedyne dwie liczące się w PL partię wolę głosować na rozdawników, którzy miliardy przelewają na konta zwykłych ludzi niż na partię z której działacze i politycy wywalają miliardy na złote zegarki i wille pod Warszawą. Logika.

Gość gość
Właśnie tu mamy problem, NFZ niczego nie gwarantuje, na rehabilitację czeka się rok, albo jeszcze lepiej. Człowiek w wieku, że mógłby wrócić do pracy, dostaje udaru i zostanie kaleką, któremu trzeba płacić rentę. Wywiozą go ze szpitala, położą na kanapie i niech się rodzina martwi, co dalej. Na celebrytę zaraz składki, koncerty, a zwykły, zarabiający na rodzinę człowiek nie ma takich możliwości. Lepiej się opłaci doprowadzić do stanu używalności i przywrócić do pracy człowieka niż płacić rentę kalece. Tak działają w normalnych krajach, a u nas porażka

Gość gość
na wyborach jest bidna frekwencja, a oczekują zmian i cudów

Gość gość
Dlatego ze PO bylo i inni narod wybral Pis wiec niech rzadza maja do tego prawo Jak PO bhlo przy wladzy ludzie co popierali Pis jakos tak nie plakali jak ty teraz i te wpisy twoje Wiec nie masz wplywu na to tylko tyle ze sobie cos tam piszesz tyle w temacie

Gość gość
Dziwi mnie, że wszyscy narzekają, a większość osób jakie znam nie chodzą na wybory, bo niby nie ma na kogo głosować, lepiej nie będzie. Jeszcze niektórzy mówią, że był w Polsce 1 polityk, który nie kłamał. Powiedział, że niczego nie będzie, więc na niego nie głosowali. Prawda boli, ludzie chcą być oszukiwani ☺

Gość gość
Mnie te 500+ nie boli, tylko fakt, że potrącają składkę na NFZ niczego konkretnego nie oferując. Jak nie masz dodatkowego pakietu ubezpieczenia wykupionego jesteś bez szans na szybką wizytę u specjalisty i konkretną diagnostykę

Gość gość
To własnie za PO wybudowano najwięcej autostrad PiS woli dać kase Rydzykowi, i ta afera bilbordowa sklócenie Polski z całym światem a te Misiewicze czy ten Macierewicz to już przegięcie.

Gość gość
Miało być tenie państwo a te premie najwiecej dostał macierewicz ciekawe za co

Gość gość
Z kilku prostych powodów. Bo to pierwszy rząd po II wojnie który ma jakiś pomysł na Polskę. Jako pierwszy miał odwagę mówić głośno na temat Żydów. Jako pierwszy wiedział jak kupić głosy nie używając strachu jak klika Donalda, Lewandowskiego i reszta sprzedawczyków. Bo rozumieją czym jest traktat z Mastricht. Bardziej mnie dziwi czym takim cudownym przyciąga niemiecki obershturmangrupen Donald Tüsk sprzedający Polskę za swoje długi.