Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapach dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy dla Was dzieci od zawsze ładnie pachniały? Szukałam w google, ale wszystko co znalazłam to to, że niemowlaki tak pięknie pachną, wszyscy kochają je wąchać i w ogóle. Nie mam gdzie pytać to pytam tutaj. osobiście dzieci nie planuję i bardzo nie lubię tego zapachu, odczuwam go jako mdlący i nieprzyjemny (i tu mówię o dzieciach czystych ;) ). A badano także bezdzietne i podobno nawet one lubiły ten zapach. Spotkałyście się z tym, że ktoś tego zapachu nie lubi? Czy same może dopiero po urodzeniu własnych polubiłyście? PS. O zapach dziecięcych kosmetyków też nie chodzi - same są zapachowo okej, niektórych nawet używałam.

Gość gość
Ja nie uważam, że dzieci super pachną, zwłaszcza niemyte główki, śmierdzi potem i takim lojem jak głową dorosłego. Fajnego zapachu niemowlakom nadają właśnie te dziecięce kosmetyki

Gość gość
Też uważam, że specyficzny zapach niemowlęta maja dzięki kosmetykom.Ale właśnie. Ten zapach jest tylko małych dzieci, potem już używa się innych kosmetyków do kąpieli czy do ciała, nawet do prania dziecięcych ubrań, i już nie ma tego zapachu małego niemowlaka.

Gość gość
Ja uwielbiam mojego psa wąchać, a obiektywnie to on chyba jakoś pięknie nie pachnie, więc z tymi niemowlakami pewnie po części też tak jest, że to trochę w strefie emocji, że kobiety lubią ten zapach, a nie tylko zapach jako taki. A niemyte dzieci śmierdzą- to tak a propos tych matek, którym się wydaje, że dziecko można myć raz na tydzień..

Gość gość
Ja myje mojego codziennie razem z glowka a i tak dla mnie wcale nie pachnie ladnie

Gość gość
To jest zapach kosmetyków. Dla mojej córki używam trochę innych kosmetyków, które nie pachną jak te typowe johnsony czy penateny i ona nie pachnie typowo niemowlęco. Taki slodkawy zapach mają też Pampersy. Nie lubiłam zapachu niemowląt nim miałam swoje i nadal nie przepadam ;)