Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leyllo

Związkowe obawy

Polecane posty

Gość Leyllo

Jestem po ciężkim dla mnie związku. Od rozstania minęło trochę czasu, a ja nie potrafię nikomu zaufać. Spotykałam się z jednym facetem, ale dla jego dobra z nim zerwałam, bo miałby ze mną piekło. A wszystko to dlatego, że mam dość dziwny charakter. Boję się panicznie, że zaufam facetowi, pokocham go, a pewnego dnia niespodziewanie dowiem się o kłamstwie, zdradzie albo czymś gorszym. Facet musiałby być mi w 100% wierny, nie okłamywać mnie, nie łamać wspólnych ustaleń co do granic w związku, a wiem, że większość mężczyzn jest fałszywa. Do tego trawiłaby mnie myśl, że on robi coś za moimi plecami, że żyję w iluzji. Kiedy ufałam swojemu byłemu już facetowi to ciągle mam ochotę na seks wręcz męczyłam go kilka razy dziennie. Non stop obsypywałam go pocałunkami, miziałam, przytulałam się, byłam rozpromieniona i pełna energii. Potem, gdy po kolei pokazywał mi swoją fałszywą twarz, to jakim jest hipokrytą zaczęłam tracić ochotę na seks, stawałam się oziębła, zazdrosna, kontrolująca i upierdliwa. Wiem, że powinnam już wtedy to zakończyć, ale nie potrafiłam, wmawiałam sobie, że on jest tym na całe życie, wzięłam z nim przecież już ślub i dałam dziecko. Do tego jestem bardzo dociekliwą kobietą, jeśli coś poderzewam to drążę aż wyciągnę prawdę. Boję się kolejnego związku, ale z drugiej strony brakuje mi mężczyzny, głównie seksu, a nie mam zamiaru robić tego z byle kim. Co robić w tej sytuacji?

Gość gość
Tobie zostają książki i wywiady z Kasią Miller, to może uzdrowić Twoje podejście. Ja poniekąd Cię rozumiem, z tym że ja nawet bez ciężkich doświadczeń nie czuję, żebym potrafiła zaufać. Poznałam kogoś, kto działa na mnie bardzo, czasem tracę kontrolę, ale wiem że nic z tego nie wyjdzie bo choćby z charakteru do siebie nie pasujemy... a przygód nie szukam, nie potrafię tak. Ta osoba nie odpuszcza, ciągle daje mi sygnały przez co nie jest mi łatwo się zdystansować.

Gość gość
„Większiść facetów jest fałszywa” - z takim nastawieniem zostań lesbijką. Badanie przeprowadziłaś na reprezentatywnej grupie 3 kolesi oraz wywnioskowałaś z postów na Kafe, gdzie połowa to prowokacje?

Gość gość
Bajkopisarka i jej kolejna historia.

Gość Leyllo
Nie jestem żadną bajkopisarką i myślę, że wiele osób ma podobny problem zarówno kobiet jak i mężczyzn.