Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec alkoholik

Polecane posty

Gość gość

Czesc,mam prawiem 17 lat i od zawsze mieszkam z Ojcem ktory naduzywa alkoholu.Po nim jest agresywny,czesto mnie bije,wyzywa.Mam juz tego dosyc i chcialabym o wszystkim powiedziec dziadkom od strony mojej zmarlej Mamy.Jakby to wygladalo?Od razu mogliby mnie zabrac do siebie?Dlugo trwaloby ustalenie prawnych opiekunow itd?

Gość gość
Zacznij od porozmawiania z dziadkami, formalnosci zalatwia sie chyba przez sad rodzinny, nie wymeldowuj sie ze stalego pobytu, zeby w razie czegos z Twoim ojcem nie stracic mieszkania.

Gość gość
Uczysz się? Powiedz szkolnemu pedagogowi.

Gość gość
uciekaj z tego toksycznego układu rodzinnego i to szybko, zacznij od telefonu zaufania lub jakiejś linii dla samobójców to cie pokierują, przykro mi że masz takie trudne życie, ale możesz to zmienić

Gość gość
Z dziadkami porozmawiam jutro,jestem pewna ze mi pomogą bo wiedza jak Ojciec traktowal moja Mame.Nienawidzili go i po prostu chcialabym wiedziec czy mogliby mnie od razu zabrac,nie chce dluzej tu przebywac bo naprawde nie wytrzymuje tego psychicznie

Gość gość
blagam Was,jesli ktos mial taka sytuacje niech napisze jak to przebieglo,czy od razu mogliscie sie wyprowadzić i dopiero wtedy sprawa poszla do sadu?