Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z okresem

Polecane posty

Gość gość

Witam juz ponad 2 miesiace nie mam okresu lekarz wy klucz ciążę nie robił mi usg tak mnie zbadał przepisał mi lek na wywołanie okresu biorę juz 14 tabletkę i dalej nie mam co mam robić proszę o pomoc jakiegoś dobrego eksperta lub lekarza ginekologa

Gość gość
Przekwit? Endometrioza? Zmień lekarza.

Gość Cleo1976
Zmień lekarza.JAK wykluczył ciążę bez usg? A test ciążowy robiłaś?Albo badanie beta-hcg z krwi?

Gość gość
Zmień lekarza. Kiedyś miałam infekcje , kilka tygodni później był termin spodziewanej miesiączki ale jej nie dostałam i bolał mnie brzuch. Akurat miałam wizytę kontrolną u gina i zapytał mnie czy robiłam test. Powiedziałam, że tak , ale wyszedł negatywny. Ten podotykal mnie po brzuchu i stwierdził, że mam zapalenie przyrostków po prawej stronie i powiększony jajnik. Przypisał leki, wykupiłam i okazało się, że dał mi czopki na bóle ścięgien i jakiś tam innych- w każdym bądź razie na nic co mi dolegało. Poszłam do innego lekarza i powiedział, że nie powinien wykluczać ciąży tylko dlatego że test mi wyszedł negatywny a tym bardziej nie powinien dawać mi takich leków bo jeśli okazało sie, że to wczesna ciąża to te leki mogłyby zaszkodzić. Zrobił USG i okazało się że nie ma żadnego zapalenia a jajnik jest w normalnym rozmiarze. Miałam trochę płynu w zatoce Douglasa więc kazał poczekać kilka dni i jeśli okres się nie pojawi miałam przyjść po leki na wywołanie, ale dostałam . Także i Tu dziewczyno zmieniaj prędko lekarza

Gość Gambilka
U mnie na problemy z regularnością pomógł vibin mini. Przy okazji poprawiła się też cera. :)

Gość gość
też mi się wydaje, że powinnaś zmienić lekarza. jak już uda Ci się uregulować cykle to staraj się na bieżąco obserwować. Dzięki temu będziesz mogła szybciej wychwycić różne anomalie. Jesli będziesz mieć z tym kłopot to kup sobie np mikroskop owulacyjny.

Gość maruda03
Zgadzam sie z przedmowczyniami, zapytaj o porade innego lekarza. Jesli wolisz zrobic to online, zamiast chodzi do kolejnej przychodni to sprobuj tutaj: https://edoktor24.pl/nasi-lekarze/ginekologia masz opcje czatu z lekarzem, zapis rozmowy (wiec wkazdej chwili bedziesz mogla sobie wrocic do niej, jakbys zapomniala zalecen gina).