Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawiedliwość

Polecane posty

Gość gość

Czy wierzycie w sprawiedliwość? Czy może to zwykłe życzeniowe myślenie, bo człowiekiem rządzą po prostu prawa natury. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Gość gość
Wierze w karmę, w sprawiedliwość prawna nie :)

Gość gość
Dlaczego wierzysz w prawo karmy? Po co miałyby być te wszelkie doświadczenia? A może światem rządzą po prostu najsilniejsi.

Gość gość
Nie ma sprawiedliwości bo za moje zj****e całe życie od urodzenia nie ma wynagrodzenia w postaci lepszego i możliwe że nigdy już nie bedzie.

Gość gość
Dlaczego wierzysz w prawo karmy? Jak to wytłumaczysz? Skąd ta pewność? Może w życiu wszystko jest dziełem przypadku, po prostu.

Gość gość
gość dziś x bo nic nie robisz, a tylko jeczysz. Jak nie zaczniesz działać to dalej bedziesz przegrywem

Gość gość
Ja też tak sądzę, po prostu wierząc w niektóre rzeczy, np. sprawiedliwość, ludzie czują się po prostu lepiej.

Gość gość
19:58 Widocznie właśnie dostajesz nagrodę i to jest ta sprawiedliwość z poprzedniego życia. Tak więc możemy dziękować tylko sobie. Nikt nie powiedział że to działa tu i teraz.

Gość gość
Widze po znajomych np. jeden szastal pieniędzmi i gardził ludźmi, teraz jest biedakiem alkoholikiem. Kolezanka bawiła sie faceta mi, aż jeden zabawił sie nia i została sama z govniakiem... takich przykładów jest mnóstwo.

Gość Uduchowiona Ja
Ja nie wierze w sprawiedliwosc na tym swiecie . Za to wierze w Boga

Gość gość
Do 20:02 Ale jakiego poprzedniego zycia?Czego ja jestem winny?Niczego.Za każdym razem gdy próbowałem coś osiągnąć pojawiali się ludzie którzy to niszczyciel i dalej będzie tak samo.

Gość gość
Życie człowieka to suma jego wszystkich doświadczeń, przypadku. To jaki ktoś jest zależy od genów i wychowania, a dobre i złe rzeczy są elementem życia każdego człowieka.

Gość gość
20:05 Spoko. Nikt nie pamięta co robil kiedyś. Na świecie nie ma żadnego przypadku.

sprawiedliwosc pochodzi od zludzenia, na ktore wszyscyc ulegamy wplywom takimi i innym. Jedyna Sprawiedliwosc przejawia sie w prawdziwej rzeczywistosci Samego Zycia, Wladcy i wszystkiemu przejawionemu ktore sie przejawia, wiec taki poglad, ktory stworzylismy jest iracjonalny o sprawiedliwosci.. Naturze Rzeczywistosci.... . Sprawiedliwoscią jest Amithabha Ami deva Najwyzsza Kraina S i M. a nie sdamsaryczny swiat zludzen i Cierpienia Nieswiadomosci Swiatow 5 Gestosci Materi na ziemi. :( Dobro i zlo to Zgadka dla Devy. czym ono jest i tyle. dobro i zlo nie istnieje, my jestesmy Bóstwem, ktore nie ma ic wpsolnego z naszymi urojeniami..Tylko to co jest prawdą stanowi o nas, a nie Ja o kims innym... samsara.-.

Gość gość 20 08
Ciekawa teoria. Dlaczego jesteś pewien, że ktoś kiedyś zawinił? No czasem właśnie przypadek jest decydujący. Nieraz tak miałam.

Gość gość
To nie był przypadek. Ty wierzysz że twoim życiem rządzą przypadki, ja wiem ze moim nie.

Gość gość
Czyli jestem kukiełką, którą ktoś kieruje? przecież to niemożliwe

Gość gość
a ja wierze ze kto grzeszy jak ten alkocholik to stał sie dzieckiem diabła a ojciec daje c o najlepsze czyli choroby cierpienie biede nałogi wszystkie nieszczescia

Gość gość
Ja bardzo chciałabym wierzyć, że istnieje na świecie jakaś sprawiedliwość. Zobaczcie ilu morderców nigdy nie zostało schwytanych i osądzonych, oczywiście mam nadzieję, że jednak istnieje coś takiego jak sprawiedliwość, że każdy odpowie za zło, które wyrządził innym.

Gość gość
Ja mogę tylko przeprosić wielu ludzi i błagać o wybaczenie za moje wystepki sprzed kilku lat ale reasumując całe moje życie zasluzylem teraz na dobry los.

Gość gość
To twoja opinia, a co złego zrobiłeś?

gość dziś Jestesmy mimo to nadal w miejscu, gdzie razem stanowimy jednosc w dzialaniu, tak jak Mistycy powiadaja wszystko sie zmienia... a ty jestes obecnie w świecie SAT,-. Nizsza Wibracja materii Uwazasz jakby cos ze Swiatem mialo bycn ie tak, to lzudzenie, wszystko w co wierzy czlowiek to Maja... nadal jednak Jestes przeznaczony Wiecznzosci. -. Samsara... jak sobie przypomnicie to piszcie cos co o niej wiecie, bo ja wiem prawie wszystko :] Bóstwo, ktore odpowiada za wszystko jest wszystkim, w dzialaniu, pamietajcie za zaslona Maji czyha Absolut.