kokosanka1313 0 Napisano Marzec 25, 2018 witajcie. dzisiaj powinnam dostac okres, owulacje mialam 15 dni temu. miesiaczki mam zawsze regularne, mozna powiedziec ze co do dnia ktory wylicza mi prowadzony kalendarzyk. dzien przed owulacja wspolzylam, ale partner zabezpieczyl sie. i poza tym mimo zabezpieczenia on zawsze wyjmuje zanim skonczy, na wypadek pekniecia. jest pewny w 100% ze za kazdym razem wszystko bylo okej jednak ja nie mam nawet pms ktory zawsze mi towarzyszy. przed kazda miesiaczka bola mnie piersi i pobolewa brzuch. tym razem nic. chcialam dzisiaj kupic test jednak nie zdazylam i teraz siedze i przezywam atak histerii. czy moge byc w ciazy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Marzec 31, 2018 Nie sądzę.Myślę, że to tylko stres.Jednakże kalendarzyk NIE JEST dobrą metodą wyznaczania dni płodnych, nawet przy bardzo regularnych cyklach.Jeżeli chcesz naprawdę poznać swój cykl, polecam www.sympto.org.Jest do tego aplikacja na telefon po polsku.Współpracowałam przy jej tworzeniu i sama jej używam.Pokazuje, np.kiedy możesz współżyc bez zabezpieczeń, a kiedy należy założyć prezerwatywę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Marzec 31, 2018 Opóźnienie okresu do 7 dni nie świadczy o ciąży.Raczej o przesunięciu owulacji.Zdarza się to nawet kobietom, które na ogół mają bardzo regularne miesiączki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 16, 2018 zgadzam się z cleo. właśnie dlatego fazy cyklu powinno się wyznaczać na bieżąco. Tylko wyznaczać a nie wyliczać.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach