Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedosluch przy przeziębieniu

Polecane posty

Gość gość

Córka od dwóch tygodni ma katar i kaszel. Pojawił się niedosluch. Byłyśmy u lekarza. Pani doktor stwierdziła, że uszy w środku sa zaczerwienione i przepisała krople Dicortineff. Niestety one nic nie pomagają. Fakt, że stosujemy je dopiero czwarty dzień, ale myślałam, że będzie chociaż trochę lepiej. Jutro mamy kontrolę. Czy jakaś mama miała podobny problem? Kiedy słuch wrócił do normy?

Gość gość
Dzieci przy katarze tak mają, to normalne. Krople nie są na niedosłuch a na stan zapalny w uchu. U zdrowego dziecka w przeciągu 3 miesięcy słuch powinien wrócić do normy. Może dostaliście jeszcze jakiś nasometin,nasonex do nosa? To poprawia słuch.

Gość gość
Pewnie ma płyn w uszach stąd ten niedosluch. Pediatrzy różnie widzą ten płyn , jedni tak a inni niekoniecznie ( pisze z własnego doświadczenia). Idź do laryngologa, moim zdaniem szkoda czasu na pediatre . Zazwyczaj moja córka dostawala spray do nosa ze sterydem.

Gość gość
Autorka. Też dostalismy spray do nosa Fanipos. Ta lekarka jest właśnie laryngologiem. Zobaczymy co jutro powie. Mówicie, to jeszcze moze trwać trzy miesiace? Masakra.

Gość gość
Do 3 miesięcy i to jest nadal normalne.

Gość gość
Rozumiem. Ech... A mozna myć głowę dziecku, jak ma ten stan zapalny w uchu. Przyznam, że nie dopytałam.

Gość gość
Można, nie doszło do perforacji błony.

Gość gość
Dziękuję, za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam