Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana czasu a 10 miesięczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Chciałam zapytać jak Wasze niemowlaki zniosły zmiane czasu? I jak Wy zareagowaliście - polozyliscie tak samo o zwyklej porze czy jednak według "starego czasu"? Pytam bo u Nas tragedia wczoraj byla i nie wiem ile to jeszcze potrwa i jak to zmienic? Corka chodzi spac o 20.00 i zasypia w ciagu 15 lub 20 minut bez placzu, lesy sama w łóżeczku a ja po prostu stohe obok. No i wczoraj polozylam ja wedlug nowego czasu to płakała, krzyczała doslownie 2 godziny...co udalo mi sie ja uspic to sama przebudzala sie co 5 minut lub 15...jak przestawic dziecko na nowe godziny? I o ktorej chodza spac Wasze dzieci? Moze 20 to za szybko?

Gość gość
Moja 4 mies corka zasypiala ok 19, zawsze przy piersi, jakos ok 18 robila sie marudna, wiec karmie i powoli zasypia. Ale teraz o godzine to przesunelam, i tak jest jasno. Wiec teraz klade ja o 20

Gość gość
Ja nigdy nie miałam stałego rytmu dnia bo moje dziecko dużo spi i nie będę go na siłę wybudzac. Dziecko nie odczulo zmiany czasu.

Gość gość
Po co odrazu zrobiłaś różnicę godzinną w położeniu dziecka? Stopniowo z różnicą 15 minut i da radę. To roczne dziecko ono nie wie tak jak Ty, że czas zmienili. W ciągu tygodnia powinna się przestawić.

Gość gość
Ja mam prawie 26 lat i mam problem z przestawieniem się. Nie ma się co dziwić dziecku. Tak jak ktoś radził, przestawiaj stopniowo. My żyjemy według starego czasu i jakoś się przestawimy albo i nie. Dla mnie to bez sensu w ogóle jest

Gość gość
Tu Autorka. No sprobuje z ta zmiana co 15 minut. To moje pierwsze dziecko i jakos tak nie pomyslalam. A corka i tak nie przesypia calych nocy niestety. Ehhh w ogole ta zmiana czasu jest totalnie bez sensu. Powinien byc jeden czas i juz a nie jakies wymyslanie ze oszczednosci itd. Dzieki za odpowiedzi. Ostatnie pytanie, a w lato jak usypiacie dzieci skoro jest naprawde jasno?

Gość gość
U mnie w rodzinie wszyscy odczuliśmy zmianę czsu. Udowodniono że u człowieka jest inny puls i zaburzenie wydzielania hormonow. Synek 1.5 roku jakoś sobie poradził zasnąl wczoraj o 21.25 czyli wg. starego czasu o 20.45 czyli normalnie jak u niego. O dziwo miał tlko 1 pobótkę w nocy i spał do 9. Rano. Latem nie mam problemu z usypaniem jak jest widno bo mamy rolety zewnętrzne i może być ciemno w całym domu

Gość gość
Co za różnica czy 10 czy 9 lub 11 miesięczne. Niedługo będzie ,moje 40 tygodniowe niemowlę..., Sorki, że nie na temat, ale za dużo tych 22 miesięczne zamiast 2 letnie. Nie chce sie czepiac ale drażni Aco do tematu to zmianna po 15 min wydaje się sensowna.