Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto do czego prowadzi całkowity zakaz aborcji.

Polecane posty

Gość gość

http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,23176816,dwadziescia-jeden-lat-piekla-kobiet-oto-czym-skonczyl-sie.html X I co, chcecie czegoś takiego w Polsce? No pytam się was: chcecie, idioci?!

Gość gość
Nie odpowiedzą ci, to są tumany, bezmózgowce...

Gość gość
12.13 Jezyk.Wyrażaj się.

Gość gość
Gumki sa nie trzeba dawac na lewo i prawo albo zyj w celibacie i nie ma problemu Ewentualnie kretynko szczotka druciana nie bedzie konsekwencji Duzo placza te kobiety co zdradzaja i wpadna

Gość gość
gość dziś Szkoda, że twoim starym nikt gumek nie dał...

Gość gość
Z tego co wiem to nie ma być całkowicie zakazana aborcja. Będzie można usuwać ciąże z gwałtów i te, które zagrażają zdrowiu lub życiu matki. Jedynie co to jeśli istnieje możliwość, że dziecko będzie chore, to nie będzie można usunąć. A co jeśli jest chore napewno to nie wiem. Dlatego zastanawiam się czego się tak boicie?

Gość gość
12:37 proponuje dowiedzieć się co oznacza celibat.

Gość gość
autorko a Ty jesteś matką takiego ' chorego dziecka ' ???? że aż tak ci one przeszkadzają ???? Ja nie rozumiem dlaczego na temat chorych dzieci , zagrożonych niepełnosprawnością ciąż i wkońcu matek chorych dzieci nie ma na czarnych marszach . Ne wiesz autorko to ja ci powiem bo my nie chcemy śmierci dla na szych dzieci ta o którą WY tak dzielnie walczycie Życie to nie jest bajka ciekawe co ty panno z MÓZGIEM byś zrobiła jedna z drugą jak by los pokrzyżował ci plany jeśli chodzi o twoje dziecko i nagle by się rozchorowało bądź było kaleką Co poszłabyś pod sejm krzycząc że chcesz dla niego eutanazji bo już nie jest takie idealne , cudowne , wspaniałe ups ma defekt , aha to do piachu . Po co wy szczekacie jak nie macie pojęcia o czym szczekacie :-o

Gość gość
do gość dziś Widzę, że masz problem z pojęciem- " świadome" powołanie na świat chorego dziecka, a wypadkiem, który się zdarzył już w trakcie życia. I tu wychodzi na jaw ta wasza manipulacja.

Gość gość
13:02 Ja popieram sprzeciw wobec zakazu, nie każdy wiedząc (wcześniej- na etapie ciąży!) musi chcieć się poświęcać, skoro ma wybór. Mówi sobie szczerze, że nie podoła i terminuje ciąże, zamiast skazywać siebie, dziecko i rodzinę na gehennę.

Gość gość
gość dziś gościu nie ma ich na czarnych marszach, bo są zajęte całodobowa opieką nad swoimi dziećmi. Tak trudno to zrozumieć?

Gość gość
Gość 13:19 Rozumiem, że matki zdrowych idealnych dzieci nie są zajęte opieką nad swoimi dziećmi. Część nawet targa swoje dzieci na te czarne marsze, co jest wyjątkowo obrzydliwym procederem. Według was te z chorymi najlepiej żeby się w ogóle nie pokazywały, po co mają psuć wasz idealny wizerunek człowieka. Wasze prawo do wyboru, o które tak zaciekle walczycie niczym nie różni się od prawa wyboru dr Mengele w Auschwitz-Birkenau.

Gość gość
Święty Tomasz widzi jak robisz k z logiki. BTW nawet papież wypowiedział się pozytywnie o protestujących i oznajmił, ze w sumie aborcja nie jest takim ciężkim grzechem.

Gość gość
13:29 Brzmisz jak osoba z pretensją do świata że inni mogą i chcą mieć zdrowe dzieci, jakby to było coś dziwnego.

Gość gość
diabeł potrzebuje ofiar - najlepsze są niewinne dzieci zamordowane przez własne matki - wtedy jego moc rośnie

Gość gość
13:38 Won z forum nawiedzony troluu

Gość gość
Jakoś w Europie nie ma takiego problemu jak u nas w tym pisowym ciemnogrodzie. Tam jest normalne ze kobieta ma wybór.

Gość gość
Na Ziemi jest tyle ludzi, ze powinny sie rodzic tylko chciane i kochane dzieci. Niekochane dziecko to pozniej dorosly z problemami emocjonalnymi i nie tylko. Ja, w dobrej sytuacji materialnej, stala praca, ale niestaly partner, usunelam z wlasnej wygody i ani przez moment nie zalowalam. Nie mieszkam w Polsce i mialam 2 rozmowy przed zabiegiem czy jestem pewna, taka jest pomoc panstwa, minimalne ryzyko w czasie zabiegu, itd. Balam sie, ze mi nie pozwola na legalny zabieg, bo za dobrze stoje materialnie, ale sie udalo. Co ciekawe, nikt mnie nie namwial na adopcje( bo nikt na te dzieci nie czeka!!!) ani nie straszyl trauma poaborcyjna. Zabieg w panstwowym szpitalu lub w prywatnej klinice(i to wybralam) rowno w 2 tygodnie od potwierdzenia ciazy przez gina. Poznalam kilka kobiet po aborcji - nikt tego nie przezywa, a jak slysza , ze w Polsce za chwile kaza dzieci z zespolem downa rodzic, to mowia, ze wymyslam, bo to niemozliwe aby w Europie bylo takie prawo....

Gość gość
13:41- ale dzieki PiSowi Polska teraz jest zbyt zacofana w stosunku do normalnych , rozwinietych panstw. Jak zakaza antykoncepcji to ja stad sie wynosze w ogole

Gość gość
Najbardziej to śmieszy mnie to jak taki facet lezie w jakimś marszu i najwięcej gada o tym żeby nie usuwać chorych płodów. A jakby mu się takie urodziło to pierwszy by spier**lił. Wytrzymał by rok ,dwa i tyle by go widzieli. Taki frajer nie zdaje sobie sprawy co znaczy takie dziecko z np porażeniem mózgowym co leży cały dzień i się tylko ślini i życie takiego ojca polega już tylko na tym że trzeba od rana do wieczora dzień w dzień do usranej śmierci mu tą śline wycierać. Że nie wspomne już o całej reszcie. Zwykle to pierwszy facet spier**la.

Gość gość
Prawicowcy drą mordy, ale jakby to ich dotknęło to jest wyjątkowa sytuacja i trzeba pomóc- jak mówił doktor Dębski.

Gość gość
13.45 - tez tak mysle. To kobieta bierze sobie ten krzyz i sama go bedzie niesc, dlatego sama tez powinna o tym decydowac.

Gość gość
a ja nie rozumiem jakim trzeba być debilem żeby zamiast się SKROBAC użyć mózgu (a może im go po prostu ktoś wcześniej wyskrobał :-o ) i się najzwyczajniej zabezpieczyć , tak i jakoś ja to robię tyle czasu świadomie i mam dzieci świadomie , a dziś jestem po zabiegu i już dzieci mieć nie mogę więc nie wpadnę i dylematy mnie nie dotną No ale jak tu co druga uważa stosunek przerywany za antykoncepcje to o czym Ja mówię w ogóle :-o

Gość gość
Ale tu mowa o takich co chcą mieć dzieci tylko płód okazał się ciężko chory. Mam znajomą co wiedziała że urodzi ciężko chore dziecko które pożyje kilka dni i umrze w wielkich mękach i cierpeniu i poczekała debilka jak dziecku wykształci się uklad nerwowy i zdecydowała sie je urodzić. To jest dopiero barbarzynstwo. Takie tępaki jak ona nie rozumieją że w takiej sytuacji trzeba wybrać mniejsze zło. Ona chyba sama urodziła się bez mózgu.

Gość gość
dziś nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. Twoja znajoma wybrała to co uznała za najbardziej właściwe i jest to dobro. Nie wiem co uważasz za barbarzyństwo?

Gość gość
Dobrem nazywasz skazanie noworodka na śmierć w katorżniczych mękach przez kilka dni?

Gość gość
dziś Gdzie ty zyjesz? kto dziś umiera w katorżniczych mękach kilka dni? są środki przeciwbólowe, bardzo skuteczne. Niestety zabijane w łonie dziecko znieczulenia nie dostaje. Przed śmiercią jest strach (tak, sfilmowano jak się broni, ucieka) i ból wlaśnie w zależności od rodzaju broni. Zdarza się, że aborowane jeszcze żyje - godzinę, dłużej.

Gość gość
15:08 A właśnie że często dostaje zastrzyk w serce...

Gość gość
dziś cios prosto w serce pod sercem matki....czy może być coś bardziej tragicznego?!

Gość gość
Będzie jak w Paragwaju. Przedwczoraj czytałam o 14letniej dziewczynce,która musiała urodzić dziecko z gwałtu. Zmarła. Jej ciało nie było gotowe do porodu,dostała 2 czy 3zawaly. Tam też jest zakaz aborcji. Nie pamiętam tylko co z dzieckiem,czy przeżyło czy nie. To chcą nam zrobić politycy. Zyski i straty,same dane,zero zrozumienia i serca. Badań prentalnych nie będzie i operacji na plodach tez nie,więc jeśli szansa dla dziecka była operacja w brzuchu mamy ratująca życie,to stanie się nielegalna. Wariaci