Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 PROCENT POLAKÓW ŻYJE W SKRAJNEJ BIEDZIE

Polecane posty

Gość gość

a ja się pytam gdzie jest pis ? :P

Właśnie! Mimo ze nie jestem zwolennikiem PiS to powinni coś z tym zrobić. Bieda nigdy nie jest z przypadku a z lenistwa. Wystarczy iść do pracy. Z wyjątkami i te wyjątki typu samotna mama z 2 dzieci czy niepełnosprawnym dzieckiem powinna dostać kasę:/ Ja tez klepie biedę:(

Gość gość
No ja też klepie biedę i nie wiem czy z przypadku czy z lenistwa. Może i z lenistwa ale nigdy mi nie odpowiadał taki system pracy jaki u nas obowiązuje. 5 dni w tygodniu po 8 godzin to dla mnie i za dużo i bez sensu, a już najgorsze ze wypłata raz w miesiącu. Znacznie chętniej ludzie pracują za tygodniówki. Poza tym dlaczego tak trudno dostać pracę na 1/2 etatu, 1/4, 1/3 ? Każdy powinien móc dostosować ilość godzin do swoich chęci lub możliwości. Chce ktoś pracować 14 godzin, proszę bardzo, ktoś inny 4 i czemu nie, za tyle ci zapłacimy ile przepracujesz. Ale nie, zapiertalaj człowieku jak niewolnik codziennie od poniedziałku do piątku właściwie cały dzień, bo licząc jakieś dojazdy to wyjdzie na luzie 10 godzin , zjedz coś jak po drodze do domu masz jeszcze chęć wejść do sklepu na zakupy, potem beknij pierdnij i idz spać. Od rana to samo i 5 dni w tygodniu wyłączone z życia osobistego, w sobotę nie masz ochoty z wyra wstać a w niedzielę leżysz i patrzysz w sufit obsesyjnie odsuwając myśli o poniedziałku. J/E/B/A/Ć takie niewolnicze życie.