Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest dziecka czy trzeba wypada zrobic przyjecie ?

Polecane posty

Gość gość

Kobietki prosze o rade , za 2 tyg mamy chrzest dziecka i moje pytanie brzmi czy musiny zapraszac wezystkoch do restauracji , domu po chrzecie czy nie trzeba nic organizowac i po salramencie wsYsxy rozejda sie do domu.

Gość gość
Chyba żartujesz. Ludzie dadzą ci kasę i głodni pójdą da domu. Nawet nie ładnie. Wstyd. Zaproś na obiad , ciasto.

Gość gość
Ale o to w tym wszystkom chodzi ze ja nie cjce nikogo zapraszsc tylko chrzestnych....

Gość gość
No to ile osób w kościele będzie na chrzcie

Gość gość
My i chrzestni..

Gość gość
No to zaproś na chrzest tylko chrzestnych. Wy rodzice dziecka i chrzestni to 4 osoby.

Gość gość
ja nie zrobilam 'imprezy'

Gość gość
No to zaproś do domu chrzestnych na obiad i ciasto co za problem 2 osoby ugościć. Zrób obiad i kup kawałek ciasta.

Gość gość
Niezaproszenie chrzestnych na obiad lub kawę i ciasto będzie ogromnym nietaktem.

Gość gośćkrl
Zupełnie nie rozumiem problemu. Jeśli chcesz się z nimi spotkać to zaproś jak nie to nie musisz wystawiać/ zamawiać żadnego obiadu. Myślę, że dla gości zaszczytem będzie możliwość uczestniczenia w tym ważnym dla Waszej rodziny dniu. Obiad to dodatek.

Gość gość
mam ten sam dylemat, rodzina cala skłocona ze sobą, swieta będą dla mnie wyznacznikiem czy organizować chrzciny i zapraszać czy tylko chrzestni z zona, mezem, dziecmi do domu na kawe. nie wiem jak to rozegrać już sama, bo z teściami nie gadam 2 lata, mój mąż rozmawia normalnie, oni nie znają dziecka. z moimi rodzicami utrzymywałam stale kontakty od pół roku mega awantura gdzie teście jeszcze dowalili moim rodzicom, wiec w takiej atmosferze nie mam zamiaru przebywać, ale z drugiej strony moi rodzice nie sa niczemu winni, bo nic zlego nie zrobili, wiec pewnie jak po fakcie dowiedzą się o chrzcinach to będzie wtopa, moje rodzeństwo utrzymujemy kontakty, rodzeństwo męż autrzymujemy kontaky. jeżeli rodzice zadzwonią , wyciagna reke w swieta żeby przyjechać to zaprosze tez ich do domu jak nie to robie tylko chrzestni w domu, bez zadnego obiadu, no może ugotuje flaki, i zrobie cos jeszcze to co normalnie byśmy zjedli w niedziely obiad , tyle.

Gość gość
aa jeszcze jedno za 2 tyg masz chrzicy i jeszcze nie prosilas?! a jak prosilas to nie napisałaś na zaproszeniu gdzie potem organizujecie chrziny, nikt cie nie pytal gdzie mamy wpaść, czy cos w tym stylu?!