Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy życzycie źle ludziom ktorym się powodzi w zyciu?

Polecane posty

Gość gość

Bo do takiego wniosku doszlam po tematach tutaj w stylu "dlaczego s********m się powodzi, a dobrych ludzi kopie życie " i tym podobnych. Zakładacie, ze jak ktos jest np. piekny, bogaty, zdrowy, ma szczescie w milosci to napewno mu się to nie nalezy i zyczycie mu wtedy źle bo sami macie źle, więc dlaczego tej osobie ma się akurat powodzić?

Gość gość
Ja to inaczej odebrałam. Ze złym ludziom się powodzi mimo że innych krzywdzą a nie ze ktos zazdrości innym brak problemów. Mnie nie dziwi w****ienie bo są tacy którzy się starają jak moga a zawsze mają pod górę a są też tacy którzy legalnie robią innych w c***a a konsekwencji nie ponoszą.

Gość gość
A jeśli ktoś nie jest jakimś ewidentnie złym człowiekiem, że np. robi innych w c***a itd., ale powiodło mu się w życiu bo mial farta, to też uważacie, ze to niesprawiedliwe i życzycie mu źle?

Gość gość
Nikomu źle nie życzę chyba że ewidentnie działa żeby mi zaszkodzić. Jak można źle życzyć komuś kto ma farta i innych nie krzywdzi? Ma szczęście i tyle.

Gość gość
No, ale niektorzy ludzie moga uwazac, ze to niesprawdliwe bo dlaczego np. ktos jest piękny czy bogaty, a on nie. Czujecie nienawisc do takich osob?

Gość gość
Nie. Za siebie pisze. Są tacy co czują za byle g****o nienawiść bo ktoś ma.

Gość gość
Nie życzę źle nikomu z zazdrości, ale jeśli dana osoba mnie skrzywdziła, to owszem. Ja nikomu nic złego nie robię i będę złorzeczyć oraz przeklinać jeśli spotka mnie coś złego.