Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polscy katolicy to hipokryci

Polecane posty

Gość gość

Bo popierają aborcję , jak można popierać zabijanie ludzi kiedy jedno z przykazań brzmi nie zabijaj , to raczej wygląda tak ,że katole w Polsce wierzą żeby się zabezpieczyć przed piekłem ale nie widzą nic złego w mordowaniu dzieci ,bo jakoś nie wierzę że wszystkie aborcjonistki to ateistki, ja jestem agnostyczka ,jestem sceptyczna co do istnienia boga ale nie popieram aborcji , dlatego dziwi mnie jak wielce "wierzacy " mogą to popierać

Gość gość
Też uważam że albo jesteś katolikiem albo popierasz aborcję

Gość gość
Niestety w tych czasach często ateiści mają dużo bardziej rozwinięta moralność od "wierzących " , choć by oazy katolickie gdzie umoralniajace wszystkich katoliczki, walą się po krzakach , gdzie moja córka ateistka studiuje teologię i jest dziewicą

Gość gość
Bo rypać to sie kazdy chce ale juz nakarmić i wychować to nima zaco czeba na zachod jechac zeby zarobić:-(

Gość gość
Nie gadaj bzdur ,w Polsce jest już dużo lepiej niż 10 lat temu ,teraz się już nie opłaca wyjeżdzać ,jak w byle magazynie zarobisz 3000

Gość gość
Bo katolicy mysla , ze mogą kogoś zbluzgac, zabić , okraść a spowiedź im wszystkie grzechy anuluje, to tak nie działa , żyć trzeba zawsze moralnie bo żadna spowiedź zła nie zmaze

Gość gość
Gwoli ścisłości, hipokrytami jest większość ludzi, mówiąc ogólnie. I spokojnie obstawiam, że Autorkę wątku też się to tyczy. Odnośnie tematu - Bóg daje wolną wolę i sądził będzie indywidualnie. Rząd nie ma prawa odbierać jednostce możliwości do samostanowienia i zarządzania własnym ciałem (owszem, dziecko w łonie matki biologicznie przynależy do niego i jemu podlega). Kropka.

Gość gość
12:13 ale mam nadzieję że nie jesteś jedną z tych pseudo katolek, które popierają aborcję a w niedzielę w kościółku udają Maryje dziewicę ? To jest żenujące

Gość gość
Gowno prawda ,pracuje ,produkuje kable elektryczne itp wiesz jaką mam stawke,10,50zl zeby miec najnizszą to mi nam wliczają wysluge dodatek za zmiany i premie ,wiec masz zle informacje ,moze gdzies tam ktos zarabia 3000tys prezes mowi niea pieniedzy i tak co rok . wiem ze jest niewieli procent dobrze zarabiających zwlaszcza w duzych miastach dlatego macie słoikow:-D ale Polska to nie warszawa reszta kraju ma nasrane a nie zarobki pozatym medzia klamią ,bieda w kraju i tyle amen:-P

Gość gość
Ten kot popiera aborcję , powinien zostać ateistą , bo godząc się na śmierć niewinnego dziecka sami de fackto, wyrzekaja się wiary ,bo popierają grzech śmiertelny co ich dyskwalifikuje z kościoła

Gość gość
Kto chce odebrać życie dziecku chce się bawić w Boga, co jest grzechem nie wybaczalnym

Gość gość
gość dziś Czysta nauka i rozsądek. Religia mnie nie pierze ;)

Gość gość
Kiedyś ludzie naprawdę nie mieli pieniędzy i jakoś dało radę dziecko wychować , teraz jedną z drugą się wyskrobia bo mieszkanie za małe ...

Gość gość
ale zajmijcie się może swoimi doopami i sumieniami... kobiety które to robią mają swoje i jest to ich prywatna sprawa. One musza z tą decyzją żyć, i jeśli w to wierzą, być może stawić czoła Stwórcy. Zresztą niby dlaczego ktoś kto zgrzeszy ma nie być katolikiem - każdy grzeszy, każdy popełnia błędy, na tym właśnie polega człowieczeństwo. Jestem ateistą i przeciwnikiem aborcji, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy kogokolwiek z tego powodu osądzać czy zmuszać do takiej a nie innej decyzji

Gość gość
12:29 a ja sądzę że jesteś wierzący i na dodatek byłeś ma czarnym piątku , ateiści to raczej inteligentni ludzie i mało kiedy używają takich zwrotów jak "zajmijcie się swoimi doopami" jakoś mi nie pasuje do osoby nie popierajacej aborcji

Gość gość
I powtarzam jeśli ktoś popiera aborcję , znaczy że chce się stawiać na miejscu boga a to już najgorsza zuchwalosc i brak pokory

Gość gość
Prawdziwy katolik rozumie że jest tylko nic nie wartym pionkiem i pyłem marnym, który musi się poddać woli boga a nie z nim walczyć jak gdyby był równy bogu chociaż w 1/100

Gość gość
gość dziś a ja sądzę, że to ty jesteś moherskim talibem udającym ateistkę w moją wiarę lub nie wiarę nie musisz ani wierzyć, ani się mieszać, mam to gdzieś. To że jestem przeciwny aborcji nie znaczy że zamierzam komukolwiek odmawiać prawa do samostanowienia A Ty jeżeli naprawdę jesteś przeciwniczką aborcji to jej sobie nie rób, po prostu. A od innych się najzwyczajniej od....

Gość gość
12:40 po tej wylewce jadu nie zapomnij iść do kościoła , mi w przeciwienstwie do ciebie do mohera daleko

Gość gość
12:40 ale sądząc po interpunkcji to raczej nie mam do czynienia z wykształconą osobą , tylko nie zrób błędów w transparentach na czarny piątek

Gość gość
polscy muzułmanie to hipokryci polscy żydzi to hipokryci a najwiekszymi hipokrytami sa ateisci - wesolego jajeczka, kochani ;-)

Gość gość
Raczej Katolstwo , które toleruje księdza pedofila i aborcję ale ma na tyle wąski umysł , że nie przyjmuje żadnych logicznych argumentów ,więcej książek polecam a mniej zakłamania

Gość gość
12:45 tylko ze ty sama popierając aborcję nie jesteś juz katoliczka

Gość gość
Widzisz, dla Ciebie embrion i płód to dziecko. Widocznie dla tych niektórych katoli nie. Nie ma nic w Biblii o tym, że embriony i płody to dzieci. Powiem Ci też, że aborcja możliwa jest w Izraelu, a przecież to państwo wyznaniowe. Oraz, że w Stanach jest grupa katolików pro choice. Pastorzy popierają wolny wybór kobiety. A co do Ciebie - prawda jest taka, że można być pro choice i samemu sobie aborcji nie zrobić. Pytanie tylko, czy byłaś w takiej sytuacji, że jesteś w niechcianej ciąży i np. nie masz pieniędzy, albo że przyszły ojciec nie nadaje się na ojca, albo że dziecko byłoby mocno upośledzone? Wiesz, jak byś postąpiła? O to chodzi, żeby nie wybierać za innych. Nauka mówi kiedy organizm jest na tyle rozwinięty, że zaczyna czuć, myśleć, kiedy przeżyje poza ciałem matki. I nie jest to kwestią wiary. Nie ma więc tu wielkiej sprzeczności.

Gość gość
Mam nadzieję, że nie stosujesz antykoncepcji. Bo kościół uważa ją za zło. I oczywiście czekasz z seksem do ślubu. Bo inaczej to grzech. Itp. Popierać prawo jak najbardziej można - każdy kieruje się swoim sumieniem. Każdy dokonuje wyboru sam. Najłatwiej oceniać jesli nigdy nie stanie się przed takim wyborem. I katolicy, którzy chcą prawnej wolności w żaden sposób nie są wbrew doktrynie kościoła katolickiego. Tak samo, jeśli tolerują to, że są sprzedawane prezerwatywy. I że są rozwody. Jeśli oceniać hipokryzję - to jest mówią, że kk jest nieomylny i jednocześnie stosują antykoncepcję, rozwodzą się, uprawiają seks przed ślubem albo dokonają aborcji, to można ich nazwać hipokrytami. Ale najczęściej nie zgadzają się z KK, ale po prostu wierzą w Boga i są chrześcijanami. KK nie ma patentu na nieomylność. I bardzo daleko odszedł od idei które głosi.

Gość gość
Typowo polskie trucie d**y i oczekiwanie, zeby wszyscy mysleli, tak jak "ja". Czy katol czy niby niekatolicka autorka: w Polsce "zycie nienarodzone" widocznie przewyzsza wartoscia to narodzone. Zabijanie niewinnych dzieci? Glupia babo, ty porownujesz zlepek komorek, ktore sie dziela i wogole zaczynaja ksztaltowac na embriona, ktory z ludzkim dzieckiem nie ma jeszcze nic wspolnego, wyglada jak konik morski i nie wie, ze wogole istnieje, do zabijania niewinnych dzieci. Wiec chron wlasne nienarodzone dzieci, a od cudzych sie odczep. Musisz tylko uwazac, bo natura sama czesto zabija "nienarodzone dzieci" w poczatkowym stadium, takze twoje, chociaz wcale tego nie zauwazasz.

Gość gość
"Ktos, kto zabija niewinne dzieci, jest zdyskwalifikowany z kosciola". A ktorego? Bo kosciol katolicki zdobyl na przestrzeni wiekow ogromne doswiadczenie w torturowaniu i zabijaniu niewinnych ludzi i jakos sie nie zdyskwalifikowal.

Gość gość
A moze nawiedzeni powinni tez decyowac o tym, czy ktos moze usunac wyrostek albo woreczek? Przeciez to tez niewinne, zywe komorki.