Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ratowac zwiazek

Polecane posty

Gość gość

mam niesmialego chlopaka, ale po pol roku znajomosci to mnie irytuje. on nie potrafi powiedziec nie czy wyrazic swoje zdanie. np. zapytalam: chcesz chleb do salatki? on na to: nie. pozniej sie okazalo, ze on myslal, ze mam pszenny chleb, po ktorym boli go zoladek. A ja specjalnie kupilam razowy. wystarczylo by normalnie powiedziec, ze jak razowy to chetnie. to samo z urlopem. na pytanie jedziemy w czerwcu? - on nie wie. CO raczej oznacza, ze nie jedziemy. ogolnie malo mowi. odpowiada na moje pytania, ale denerwuje mnie, ze to ja jestem ta aktywna w zwiazku. woli tez zwierzeta niz ludzi jak sam powiedzial. ma kota, na ktorego wydaje sporo pieniedzy. w pracy chyba z nikim nie rozmawia. w czasie przerw czyta ksiazki. co z tym zrobic?

Gość gość
Oswajac powoli jeśli Ci starczy cierpliwości.

Gość gość
olać go

Gość gość
Powiedz mu to ze musi z tobą bardziej rozmawiać bo nie jesteś jasnowidzem i nie czytasz w mózg ach

Gość gość
Zalezy co do niego czujesz i jak on widzi ta relacje. Jak Ci nie zalezy, nie kochasz go to go zostaw i nie brnij w to dalej ale jak jest inaczej to zawalcz o ten zwiazek. Moze on np boi sie wyrazac swoje opinie? Moze boi sie poklocic? Rozne sa genezy takiego zachowania. Powiedz mu ze Tobie moze powiedziec wszystko, zeby byl bardziej otwarty. I to ze jak bedzie z Toba szczery to przeciez nic miedzy Wami nie zmieni. A przeciez o to w zwiazku chodzi - o szczerosc

Gość autorkaaaaaaaaa
oswajanie trwa juz pol roku. jest inteligentnym facetem - inzynierem. myslalam, ze moze nie ma duzo doswiadczenia z kobietami i dlatego na poczatku byl niesmialy. Ale on taki jest. nawet z rodzina za duzo nie rozmawia. ostatnio na urodzinach jego ciotki to ja rozmawialm z jego mama, a on caly czas siedzial obok. musze mu to w koncu powiedziec

Gość Teppic   No1
To takie karygodne, że przedkłada dobrą książkę i niezdolne do zawiści i zdrady zwierze nad ludzi..?

Gość autorkaaaaaaaaaa
''To takie karygodne, że przedkłada dobrą książkę i niezdolne do zawiści i zdrady zwierze nad ludzi..?'' to nie jest karygodne. tez czytam ksiazki i lubie zwierzeta. tylko skoro on woli zwierzeta od ludzi to po co mu partnerka. nie wszyscy sa zawistni i zdradzaja. mam swietnych znajomych, do ktorych moge zadzwonic o 3 w nocy i wiem, ze mi pomoga. ja tez jestem gotowa do pomocy.

Gość gość
juz raz tez byla rozmowa o tym, ze lubie go takim jaki jest. zreszta przekazanie informacji, ze on nie chce chleba razowego nie prowadzi do klotni. nie obrazam sie z takich powodow. myslalam o tym, zeby zaproponowac mu terapie.

Gość gość
ile on ma lat? sa jakies przyczyny jego niesmialosci?