Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie blizna zniknie?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 15 lat, na samej górze nogi mam bliznę, ma ona około roku. Ok pięć milimetrów grubości i ok dwóch centymetrów długości. W tej chwili ma kolor taki czerwono-różowy. Nie była bardzo głęboka, ale przy przecięciu było widać dość wgłębienie. Mam pytanie, ile może jeszcze zająć zanim rana wyblaknie? Co robić żeby szybciej znikła, a czego nie robić? Proszę o odpowiedź.

Gość gość
blizna by się fajnie zagoiła i zeby nie była twarda tylko ruchoma nalezy ja opracowywac, można to robić ze olejkiem na blizny np. bio-oil, masowac ją, mocne głębokie głaskania kciukami, rozcierania blizny, próbuj ją złapać i przemieszczać między kciukami a palcem wskazującym.

Gość gość
masuj smaruj itp, a jeśli nadal Ci będzie przeszkadzać to może warto pomyśleć o usunięciu jej laserowo na przykład w klinice mediart clinic w Poznaniu, mi tez wiele wiele lat przeszkadzały blizny w końcu je osunęłam i czuje sie pewniej teraz :)

Gość mydleczka
Możesz kupić jakąś maść czy olejek na blizny. Stosowałam kiedyś No-scar, Bio-oli i Cepan. Cepan strasznie śmierdzi, ale jak trzeba to da się przeżyć. Gdyby takie zabiegi nie pomogły, możesz zdecydować się na zabieg laserem w gabinecie medycyny estetycznej np. http://esteticon.pl/.

Gość Martyna567
Polecam laser IPixel w klinice DR Legrand. Sama miałam bliznę po wypadku, w sumie niezbyt duża ale bardzo mi przeszkadzała i postanowiłam coś z nią zrobić. Miałam wykonane 8 zabiegów tym laserem i jest bardzo duża poprawa. Blizna jest teraz praktycznie niewidoczna. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość bo zabiegi wykonuje się co 4-6 tygodni.