Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja

Polecane posty

Gość gość

Witam Naczytałam się już w internecie, i postanowiłam dowiedzieć się odrobinę więcej, z racji tego ze nie ma wszystkich dostępnych informacji. Jestem w kłopotliwej sytuacji 4 tydzień. Mieszkam na terenie Niemiec, czy w takim razie mogę udać się do apteki i bez problemu dostane Mizoprostol ? czy występuje on w niemieckiej aptece pod ta sama nazwa ? a może lepiej udać się do Czech i tam zakupić mizoprostol i mifepristone ? czy są dostępne bez recepty ? i pod jaka nazwą występują ? Oraz zapytanie dotyczące samego przyjęcia leku, czy konieczne jest to aby trzymać je pod językiem? czy można np je od razu połknąć? czy działanie będzie takie samo? lub czy można skruszyć te tabletki, rozpuścić i wymieszać z woda oraz wypić?

Gość MSzŚ
Koniecznie musisz zrobić sobie kuku, jak nie musisz? Podejrzewam (bo szczegółów nie znam), że w Niemczech, podobnie jak w reszcie cywilizowanych państw, środki do aborcji farmakologicznej są na receptę. Dlaczego? Ano dlatego, że to nie witaminy, aborcja farmakologiczna to nie zabawa, zatem jakiś lekarz powinien nad tym mieć kontrolę. Sądzę, że każdy niemiecki internista poda ci kontakt, gdzie ci taką receptę wystawią po potwierdzeniu, że aborcja farmakologiczna jest najlepszą wersją aborcji (jakiś wywiad, jakieś badanie...), oraz zapewnią wsparcie w razie problemów. Mieszkasz w reichu, czemu ciągle myślisz, jakbyś mieszkała w klechistanie? Potrzebujesz (nie oceniam, nie komentuję, za mało wiem o rzeczywistej sytuacji), to skorzystaj z okazji, że jesteś w normalnym kraju i zrób to, co uważasz że musisz, w taki sposób który będzie dla ciebie maksymalnie bezpieczny. Nie daj się zagonić w sytuację, w której mieszkając w normalnym kraju, ciążę będziesz usuwała rozgiętym drucianym wieszakiem... Męska Szowinistyczna Świnia

Gość gość
Jezeli mieszkasz na terenie niemiec i jestes tam zarejestrowana a w niemczech jest legalna aborcja ro idziesz do lekarza i mu mowisz że nie mozesz urodzic tego dziecka a on przypisuje tobie odpowiednke tabletki z instrukcja jak postepowac i nie martw sie tym bo to nie pl i nikt nie bedzie toba pomiatal u lekarza z powodu twojej decyzji osobistej tylko bedziesz szanowal , powodzenia

Gość gość
- nie planowałaś ciąży, a stało się… - jesteś w ciąży i źle ją znosisz, - tel: 586 915 915 email: k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .p l chat: w w w.n e t p o r a d ni a .p l … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00

Gość prokurator ABW
Dziekuję za namiar z poprzednigo wpisu. Weźmiemy go pod lupę. Przy okazji przypomnę że wszelkie działania aborcyjne (poza wyjątkami przewidzianymi przez prawo) są w Polsce PRZESTĘPSTWEM.

Gość gość
Net-poradnia to nie klinika aborcyjna. Hehehe pseudo abw na kafeteri, bez cienia rozumu. Mozg wyzarty przez fanatyzm pro-life. Zadzwon i sprawdz czym jest net-poradnia. Polka w Niemczech czy na Slowacji moze legalnie na zyczenie (bez tlumaczenia swojej decyzji)wykonac aborcje do 12 tyg. i ponosi zadnych konsekwencji prawnych na terenie Polski. Nawet jak nielegalnie w Polsce usunie, to prawnie odpowiada lekarz, ktory dokonal zabiegu, a nie kobieta. To sa fakty. Wystraczy poszukac w necie. Polecam fora prawne. Takie przypadki sa opisane z konkretnymi fragmentami z kodeksu prawa. Nie namawiam nikogo ani nie polecam, bo to wewnetrzny dramat. Tu nie ma dobrej decyzji.

Gość gość
Wytłumacz nam po cholerę ty chcesz sama kombinować, wyjeżdżać do innego kraju, skoro masz legalną aborcję w Niemczech? Do lekarza się wstydzisz iść czy o co chodzi?

Gość gość
Mam 12 tabletek cytotec na sprzedaż. Rudamonia.1993@wp.pl