Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie tabletek i seks bez zabezpieczeń , ciąża ??

Polecane posty

Gość gość

Witam Odstawiłam tabletki jakoś 2 tyg temu po 4 dniach dostałam miesiączkę , wszystko wyglądało normalnie ! Według kalendarza który prowadzę zaczęły mi się dni płodne . Kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia i skończył 2 razy ,a teraz nwm czy jest duża szansa na ciąże ?

Gość gość
Taka jak u normalnej zdrowej pary współżyjącej w dni płodne. Czyli 25 procent. Ale na dobrą sprawę wcale mogłaś nie mieć nawet owulacji bo tak czasem bywa po odstawieniu tabletek.

Gość Cleo1976
Kalendarzyk W OGÓLE nie jest dobrą metodą określania dni płodnych i niepłodnych.A co dopiero po odstawieniu hormonów, kiedy cykl może być znacznie zmieniony.14, a najlepiej 21 dni po tamtym stosunku wykonaj test ciążowy.Jeśli nie jesteś w ciąży, zacznij OBSERWOWAĆ swój cykl, niezależnie od tego, czy zamierzasz szybko zajść w ciążę, czy też nie.

Gość gość
tak jak pisze cleo dni płodnych nie wyznacza się kalendarzykiem. Tym bardziej zaraz po odstawieniu tabletek. Kup sobie testy lh albo mikroskop owulacyjny, choć bardziej polecam to drugie bo jest wielokrotnego użytku.