Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja córka nie śpi za mało?

Polecane posty

Gość gość

Moja roczna córka śpi w nocy 22-7 i ma pobudke na mleko około 4. W dzień śpi od 40 minut do 1,5 h. Wiele starszych dzieci moich koleżanek śpi od 20 do 8 albo i dłużej i w dzień nawet dwa razy. Czy to one mają spiochy czy to moja córka za mało śpi? Bardzo bym chciała żeby moja pospała te 2 h na dobę więcej, miałaby czas dla siebie. A tak to dzienna drzemka zlatuje na domowe obowiazki a jak o 22 w koncu zaśnie to ja już nie mam na nic siły i też się klade. Czasem zdarza się że śpi jeszcze mniej. Z dwóch drzemek w dzień zrezygnowala już jak miala 9 miesięcy. Martwi mnie to trochę bo mam porównanie do innych dzieci

Gość gość
Każde dziecko jest inne. Moja ma 9 miesięcy i spi do południa 40, popołudniu godzinę. W nocy śpi od 20tej do 7 mej, z tym że budzi się w nocy co godzinę... A starsza spała w dzień tak samo, a w nocy szła spać o...23 spała do 7, ale przesypiała całe noce i za nic nie mogłam jej przestawić żeby szła spać wcześniej. Teraz ma 3 lata i śpi od 21. Całe szczęście.

Gość gość
Nie poj ja w nocy mlekiem, mleko to pokarm, zniszczysz dziecku zeby. Moja tez spala zawsze tak malo, niektore dzieci tak maja.

Gość gość
Może twoja też z tych mniej śpiących...nic nie zrobisz, chyba że później już w dzień nie będzie spała to może chociaż pójdzie na noc wcześniej.

Gość gość
Moja ma rok i potrafi w dzień spać zaledwie 20 minut i koniec drzemki. Nic nie poradzisz. Ten typ tak ma.

Gość gość
Dziecko to nie robot, śpi ile potrzebuje. Dorośli też mają różne potrzeby, są sowy i skowronki, mój mąż potrafi spać po 8-9 godz, 7 to dla niego minimum, mi wystarczy 6. Wprawdzie moje młodsze śpi cudnie, ale starsze (przedszkolak) mniej niż rówieśnicy, ile ja się nasłuchałam o tym co "powinno". Jeśli nie marudzi, ma energię, apetyt, to czym się martwisz? Masa rodziców przez kilkanaście miesięcy nie ma przespanej nocy.

Gość gość
Tu nie chodzi o nieprzespane noce. Tylko o ilość tego snu. Dziś np spala 7 h, a w dzień 40 minut. Nie martwi mnie to raczej doluje że nie mam czasu dla siebie. Pobudki w nocy mi nie straszne jesli ogółem by spała te 10 h

Gość gość
😠 😡

Gość gość
😴

Gość gość
Pierwszy synek od małego przesypial cała noc i w ciągu dnia też bardzo duzo sypial. Obecnie ma 4 latka i nieraz się położy spać po południu bo potrzebuje. za to młodszy za malutkiego budził się w nocy co godzinę i w ciagu dnia też mało sypial. Mając roczek sypial 2 razy dziennie po 1 godzinie. Na noc zasypial koło 21 ale budził się co 2 godzinki do jedzenia. No takie sa dzieci. Nie dogodzisz

Gość gość
Mało śpi jak na roczne dziecko. Moja córka ma 2,5 roku i śpi 12,5-13 godzin syn 9 lat śpi 9-10godzin. A jeszcze tak mi się nasunęło czy dziecko jest aktywne w dzień ? Biega,skacze zmęczy się porządnie ? Jak się snuje z kąta w kąt to nie ma wysiłku fizycznego i potem mało śpi,bo nie potrzebuje więcej energii. Może warto zadbać żeby córka miała kilka dni z rzędu przebojowe dni i zobaczy Pani czy się zmieni spanie.

Gość gość
7.55 ona jest bardzo *****iwa. I dlatego to mnie martwi. Każdy mowi że niektóre dzieci tak maja ale żeby spać aż tak mało? ?? W tym wieku? ! Wydaje mi się że to nie jest normalne. Pobudki w nocy co godzinę już przeżyłam, kolki też były, myślałam że po roku będzie lepiej... Ja już sily nie mam.

Gość gość
Moja córka tez zawsze bardzo krotko spała. Nie mieściła się w żadnych tabelach. No i powiem więcej - nie tylko krotko spała, ale jeszcze kilka razy w nocy się budziła. Niestety nie mam dobrych informacji - ja nie przespałam ani jednej całej nocy (zakładając, ze cała noc to sen 5h bez przerwy) przez 4.5 roku!! Bardzo się przez to zestarzałam, zrobiłam się siwa, ciagle łapałam infekcje i wyglądałam jak zombie. Teraz córka ma 5 lat, sypia więcej (9h, czasem max 10h), w tym budzi się przynajmniej raz w nocy ... powodzenia

Gość gość
Moja ma rok i spi od polnocy do 9, pozniej w dzien 1-2h. Roczne dzieci nie potrzebuja juz tyle snu.

Gość Dumna kura domowa
Moje najstarsze dziecko gdy miało rok przesypiało 10 godzin na dobę.

Gość gość
10.39 czy twoja córka ma lub będzie miała rodzeństwo? :) ja bym chciała drugie dziecko ale ta mała ilość snu mnie zniechęca do tego.

Gość gość
Nie, córka nie ma i nie będzie miała rodzeństwa. Ja już nie jestem młoda, a drugie takie nocne stworzenie by mnie zabiło ;-)