Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksiądz zlekcewżaył moją intymność

Polecane posty

Gość gość

Przedwczoraj byłam u spowiedzi i ksiądz zlekceważył moją prywatność! Wyznałam grzech masturbacji a ten się bardzo tym zainteresował tym wyznaniem. Najpierw zapytał ile razy to sie zdarzyło, zrobił mi na ten temat długi niekomfortowy wykład używając ciągle słowa ,,twoja masturbacja" , ale potem to juz przegiął: OTWORZYŁ te drzwiczki od konfesjonału i patrzył na moja twarz, położył mi ręke na głowę mowiac ,, idź już i bądź grzeczna" , zrobiło mi sie bardzo wstyd i głupio tym ze zobaczył mnie, az nawet mu nie spojrzalam w oczy tylko pocałowałam szalik i odeszłam. Co o tym sądzicie? Czy ksiądz powinien stawiać penitenta w tak niezręcznej sytuacji?

Gość gość
Heh nie wiem, nigdy nie byłam u spowiedzi, moja mama miała kiedyś takie doświadczenia że ksiądz wypytywał ją o szczegóły. Nie pamiętam o co dokładnie bo mówiła mi to dawno temu. A do kościoła przestała chodzić mając chyba 16 lat.

Gość gościnny
Nie zlekceważył twojej intymności, to Ty zlekceważyłaś szacunek dla swojej inteligencji nie mówiąc o intymności, mowiąc obcemu facetowi o swoich seksualnych doznaniach to tak jak byś obcemu facetowi na przystanku o tym opowiedziała, a wyszedł popatrzeć na Ciebie żeby pamiętać twoja twarz jak będzie się sam zabawiał. Spowiedź jest wymyślona z dwóch powodów pierwszy to kasa, zwykły monopol na "odpuszczanie" grzechu za pieniądze co do XIX w było odpłatne, drugi to informacja która jest cenna jak złoto. Jeśli uważasz że jakiś człowiek ma prawo cokolwiek Ci odpuścić u Boga to chylę czoła...ze współczucia nad twoją wiedzą biblijną i inteligencją. Ksiądz to zawód nie sługa Boży no chyba że boży to się zgodzę bo bożków tam akurat nie brakuje.