Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niesprawiedliwy Podzial Majatku

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy brat dostal 25% domu jednorodzinnego to czesc po matce. Do tego po swoim pierwszym ojcu dostal dwupietrowy dom, w ktorym mieszka wjednej czesci a wynajmuje druga. Mojemu mezowi natomiast, przypadla reszta tego jednorodzinnego domu czyli 75% , obydwoje rodzice mojego meza zyja. Natomiast my obecnie mieszkamy w innym miescie, gdzie wynajmujemy mieszkanie i pracujemy, oraz wychowujemy dzieci. Maz sie czuje oszukany z tym podzialem, ale nic nie poradzi. Z drugiej strony splacic brata z tej czesci nie bedzie latwo, bo to duza suma. Sprzedanie domu to troche tez smutno, myslelismy ze tam zamieszkamy. Co wy byscie zrobily/li gdybyscie znalazly sie w takiej sytuacji.

Gość gość
Dobrze że w ogóle cos dostał. Ja i mój facet nic nie dostalismy.

Gość gość
A od kiedy to komunizmu mają coś dostawać???

Gość gość
Podział majątku jest jak najbardziej sprawiedliwy. Ojciec Twojego męża oddał mu wszystko, bo miał tylko jego, a jego mama swoją połowę podzieliła równo pomiędzy swoich dwóch synów. Gdzie Ty tu widzisz cokolwiek niesprawiedliwego?

Gość gość
Też nie kumam w czym problem- ojcowie oddali swoim synom co mieli, matka podzieliła swój majątek równo. Moja teściowa dała dzieciom po mieszkaniu, metraż mniej więcej taki sam, mimo że np. siostra męża, bezdzietna, ma drugie mieszkanie kupione wspólnie z mężem. Mąż miał kręcić nosem bo ona ma teraz dwa, a mogło dostać np nasze dziecko? Prędzej będzie mamę całował po rękach że dzięki jej ciężkiej pracy ma dach nad głową, bo teraz to skarb.

Gość gość
gość 2018.03.31 [01:54 Na twoim miejscu myślałabym nad majątkiej jaki ty dostaniesz od swoich rodziców,te drugi majątek to sprawa męża,nie twoja bo to nie dla ciebia a dla niego.Nie ładnie,oj nieładnie wyciągać łapsko po bie swoje.

Gość gość
Glupia jestes czy co? To wroc do podstawowki i naucz sie podstaw matematyki. Ojciec i matka maja majatek po 50%. Ojciec swoje 50% oddaje w calosci swojemu jednemu synowi, zas matka majac dwoch synow swoje 50% dzieli na dwa, czyli wychodzi po 25%. Sumujac jeden po matce i ojcu dostal 75%. A drugi poniewaz ma w tym majątku tylko matke to ma po niej polowe czyli swoje 25%. To co on po swoim ojcu dostal, czy jest to stara gazeta i kalesony czy milion dolarow to temu pierwszemu nic do tego. Zbierajcie na splate i cieszcie sie, ze tylko tyle, bo zawsze rodzice meza mogli przepuscic majatek w las vegas a wy kredycik na 30-40 lat na mieszkanie :P