Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie menu na śniadanie i obiad wielkanocny jest wystarczające ?

Polecane posty

Gość gość

W tym roku po raz pierwszy organizuje wielkanoc w moim domu przyjadą teście, moi rodzice, moja ciocia, siostra, babcia... Będzie nas w sumie 9 + 2 dzieci. Teraz zaczynam się zastanawiać czy nie będzie za mało jedzenia, czy może jeszcze coś dorobić ? Jak na razie przygotowałam na śniadanie wielkanocne jajka faszerowane szynką jajka z sosem tatarskim pieczoną roladę z boczku mazurek jaglany ciasto zielony mech ciasto marchewkowe majonez chleb z żurawiną babka ( kupna ) do tego moja mama przyniesie sałatkę jarzynową i schab pieczony.Będą jeszcze oczywiście gotowane jajka, Na obiad przygotowałam kaczkę z ziemniakami i żur. Do tego podam deskę serów i mięs ( tych bardziej tradycyjnych jak pasztety i kiełbasy wieprzowe jak i bardziej 'egzotycznych ' ) na pewno będą też jakieś owoce, bakalie. No i sama nie wiem, wydaje mi się, że czegoś tu brakuje, pamiętam święta w domu kiedy na mniejszą ilość osób było więcej jedzenia, ale też nie chce żeby wszyscy się ponapychali tak żeby nie mogli się ruszyć.. z drugiej strony też nie chce żeby ktoś był nienajedzony.. Sama już nie wiem, doradźcie coś ...

Gość gość
poprawka - będzie nas 10 + 2 dzieci.