Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak doprowadzić do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Hej wam, jestem w 40 tyg ciąży, mam rozwarcie na 1 palec. Chciałabym urodzic do niedzieli, chodzę po schodach, posprzątalam... Co mam jeszcze robić żeby przyspieszyć akcje? Seks odpada. Masowalam brodawki i sutki, miałam przez to skurcze ale po kilku godzinach zniknęły... Co robić żeby te rozpoczęły już akcje porodowa i nie znikały po kilku godzinach?

Gość gość
Rozwarcie ci nic nie da jesli szyjka nie jest skrocona i rozpulchniona. Ja urodzilam 6 dni po terminie bo rozwarcie na 2 palce bylo od dwoch tygodni ale szyjka nie byla gotowa.

Gość gośćMarzec
Ja z kolei jestem w 40+2dni i nie mam totalnie zadnego rozwarcia. Szyjka zamknieta. Lekarka mi powiedziala ze jak spacery i przedswiateczne sprzatanie nie pomoglo to dzidzius jest nie gotowy i wyjdzie w swoim czasie. Ostatnio weszlam tez na 20ste pietro i tez nic nie dalo. Ty jednak jestes w innej sytuacji bo masz juz rozwarcie. Probuj czego mozesz. Moze przytulanki z mezem???

Gość gość
Z tego co wiem to szyjka skrócona i miękka, rozpulchniona. Mam coraz częściej skurcze w ciągu dnia, ale po jakimś czasie ustają.. Termin za 2 dni.. I czekam Jeśli chodzi o przytulanki to mój narzeczony nie jest do nich przekonany ponieważ on nie chce zrobić dzidzi krzywdy (na nic tłumaczenia że to tak nie działa). Doktor powiedział że jak będę 8 dni po terminie to mam przyjechać do szpitala i będzie wywoływać. Mam nadzieję że samo się do tego czasu zacznie.. Pozostało czekać