Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidze Polski

Polecane posty

Gość gość

Nienawidze tego kraju. Mam dość tej polskiej szarej rzeczywistości. Dość tego wyścigu szczurów, zawiści, obgadywania, chamstwa, prostactwa. Wkurza mnie to udawanie przez Polaków że są kimś lepszym, te życie na pokaz. Żygam już tą fikcją jakoby w Polsce był już taki dobrobyt, a poza kilkoma najwięskzymi miastami jest bieda aż piszczy. Dość tego zakłamania i życia w fikcji serwowanej codziennie przez TVP, Polsat, TVN, Wyborczą, RMF FM itd. Każdy w tym kraju lepszy od drugiego i musi rzucać kłody pod nogi. Ta służalcza mentalność na polskim rynku pracy, gdzie pracodawca jest Panem i władcą jakby najmował niewolników za tą najniższą krajową. Chamstwo urzędników, sprzedawców którzy obsługują ludzi jakby siedzieli w kolonii karnej. To przepychanie się codziennie łokciami i samolubność wyssana z mlekiem matki, żeby nam było lepiej nawet kosztem czyjejś krzywdy. Ta hipokryzja kiedy to biznesmeni co wyzyskują ludzi za 5 zł/h na czarno, a potem hojnie fundują kościołom witraże. Te zakłamane kobiety które udają księżniczki i myślą że są najpiękniejsze na świecie. Ci nabuzowani faceci co myślą że zawsze są najsilniejsi, najsprytniejsi i we wszystkim pierwsi. To godzenie się na bylejakość i wmawianie sobie że nie da się nic zrobić, wyuczona bezradność i niekonstruktywna krytyka dziadostwa w tym kraju, bez pomysłu na lepsze. Nie widzę tu dla siebie perspektyw żadnych i wyjeżdżam po świętach, mam nadzieje raz na zawsze bo nie wiem że tylko bym zgniła w tym kraju.

Gość gość
Szkoda ze jestem stary wyjechał bym z tobą;-)

Gość gość
Oj, jestes CHORA z nienawisci. Tego sie nie leczy. Pacjenta trzeba izolowac. Lepiej wyjedz czym predziej do innego kraju, inaczej beda musieli cie zamknac w jakims wariatkowie. Jedz, poznaj kraje, poznaj ludzi. Nikt cie tu nie trzyma (narazie, potem moga cie zamknac).

Gość gość
Nie ty jeden.

Taka właśnie jest Polska i polacy. Jak wyjedziesz to jeszcze możesz zacząć tęsknić za tym hehe. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. autorko. Każdy wiek jest dobry do zmian gościu 20:23

Gość gość
Ale nie 60-cio latka ,kto mi da prace za granicą ? :-D nawet za śmieciarza by mnie nie przyjeli:-D

Gość gość
Jedz poznaj zycie emiratach europejskich. Na poczatku mozesz byc troche zdezorientowana czy napewno wzielas odpowiedni samolot i wyladowalas w kraju Twoich marzen. Powodzenia.Jeszcze zapragniesz do tych czystych miast bez ani jednego ciapaka.

Zależy gdzie pojedziesz. Za granicą nie odrzucają ludzi ze względu na wiek. Naprawdę:)

Gość gość
Masz rację, jedź.

Gość gość
Jedz, masz racje. Ja zwialam dawno temu. Mieszkam w Europie, w czystym miescie i do Polski jezdze raz do roku na 6 dni. Nie mam ochoty na dluzszy pobyt.