Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zażywanie progesteronu ,a miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Staramy się z mężem od roku o ciążę. Mam stwierdzony zespół PCOS. To mój pierwszy cykl monitorowany przez ginekologa. Potwierdzona owulacja 26 dnia cyklu, staraliśmy się z mężem w tym czasie o ciążę, 35 dnia cyklu byłam na usg i lekarz stwierdził ,ze owulacja była na pewno i zalecił branie duphastonu 2x1 dziennie od tego dnia przez cały czas. Kazał zrobić test ciążowy 42 dnia cyklu jeżeli nie wystąpi miesiączka. Miesiączka nie wystąpiła ,test ciążowy negatywny. Czy progesteron może blokować miesiączke? Jeżeli tak to czemu mi zalecił branie leku przez cały czas? Czy jednak może było za wcześnie na test ciążowy? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Z wykresów hormonalnych cyklu kobiety widać, że miesiączka pojawia się przy niskim stężeniu progesteronu. Czyli skoro bierzesz duphaston to może on hamować okres, bo organizm jest tak suplementowany jakby był w ciąży. Najlepiej powtórz test za kilka dni, albo idź na usg dopochwowe. Jeśli ciąży nie ma to po odstawieniu duphastonu okres powienien wrócić.

Gość gość
Hmm trochę dziwne, że mi zalecił taki sposób zażywania, dziękuję za odpowiedź

Gość wera

A ja was zapytam co myślicie o tamponach beppy? Dużo osób zachwala i pytam się też was :)