Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile będzie kosztowało mnie ogrzewanie podłogowe?macie pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Jutro przychodzi hydraulik wymienić grzejniki w pokoju 4 na 4. Ale tak pomyślałam że może zrobić dziecku w pokoju podgrzewanie podłogowe. Jaki to jest koszt? Czy się sprawdza?

Gość gość
mniej płacisz za ogrzewanie ja mam na cały dom dwu piętrowy

Gość gośćOlkus
A ile takie ogrzewanie kosztuje? Na razie myślę by zrobić córce w pokoju. Bo właśnie tylko tam na razie robimy remont. Ile będzie mnie to kosztowało w tym pokoju 4x4 ? No może 4x5.

Gość gość
Nie polecam jeżeli nie masz rekuperacji, strasznie kurz się gromadzi.

Gość gość
A pewna jestes ze w ogole mozesz zrobic ogrzewanie podlogowe? Mozna je robic tylko na parterze. Koszt jest wysoki. My dwa lata temu do lazienki 3*2 dawalismy za same rurki ok1200zl. Oczywiscie jest cudownie ,jak w saunie,ale na kafelkach nie da sie golymi stopami ustac. Druga sprawa:nie polozysz wtedy zwyklych paneli,mi majster powiedzial ze w ogole nie polozysz paneli na ogrzewanie podlogowe. Czyli albo trzeba klasc kafelki albo deske prawdziwa. Mam jeszcze w salonie i kuchni czyli tam gdzie mam plytki. No jezeli chodzi o cieplo w domu to jak te kafelki sie nagrzeja to moge nie palic jak wychodze do pracy a wracam i jest znosnie bo one dlugo cieplo trzymaja. A jezeli chodzi o kurz to nie wiem,jak zawsze,nie zauwazylam zeby bylo go wiecej. Straszyli mnie ze caly kurz bedzie szedl do gory. Nie zauwazylam.

Gość gość
Ale masz podloge juz zalana? Czy jestes gotowa skuwac bo nie rozumiem

Gość gość
Nie prawda że można zrobić c tylko na parterze ,są specjalne panele dywany do podłogowego ogrzewania .Nie wiem jaki jest koszt ale z tego co słyszałam to ogrzewanie podłogowe jest bardzo trwale

Gość gość
Magicznie różdżką się dotyka ziemi i już grzeje podłoga, jakie skuwanie halo

Gość gość
, zależy jakie podłogowe chcesz kłaść. Elektryczne czy wodne? I można kłaść panele na podłodze, gdzie jest ogrzewanie podłogowe. Są do tego specjalne panele.

Gość gość
Najgorszy wybór jaki może być" ogrzewanie podłogowe" wiadomo, że pod wpływem ciepła cały kurz, roztocza i nie syfy wzbijają się do góry a dziecko to potem wdycha.

Gość gość
Tak mozna panele ale sa drozsze ,duzo drozsze od zwyklych. Ja mam podlogowe i nie narzekam. Nie widze zadnego kurzu u mnie w domu. Tyle co przed podlogowym.

Gość gość
Dlaczego pytasz tu? Zapytaj fachowca. Tu źle Ci radzą. My robiliśmy na parterze i piętrze i naprawdę sobie chwałę. Rekuperatory nie są potrzebne. Na początek dużo pracy ale to wielka oszczędność na przyszłość.

Gość gość
Jeden mały pokój 2 tys powinno wystarczyć

Gość gość
10.22 widać że nie masz w domu i zazdrościsz. 15 lat temu tak mówili. Na zachodzie sprawdza to się od bardzo bardzo dawna jak widać u niektórych to ciągle nowość ;)

Gość gość
Nie zrobiłam, bardzo żałuję. Teraz parkietów nie będe zrywać...Bardzo dużo kosztuje mnie ogrzewanie gazowe, mam również kominek. W obu przypadkach duszę się od ciepła a przy podłodze nieprzyjemny chłód. Podłogę wystarczy minimalnie podgrzać i jest ciepło w całym pomieszczeniu. Nie zastanawiaj się.

Ja mam i jestem bardzo zadowolona. Mam w łazience i nie odczuwam tego "po kosztach", a wychodzenie z wanny czy spod prysznica jest super.

Gość gość
Ja mam podlogowke. Jest ekstra ale koszt duzo duzo wiekszy. Na dom 144m2 wydalismy 35 tysiecy za sam materiał. Robilismy w zeszlym roku. Mam nawet pod prysznicem bo nie mam kabiny tylko szklana szybe i płaską podłogę. Do tego trzeba drozsze panele. Ale jak nagrzeje sie podloga to nie trzeba duzo palic

Gość gość
Fachowiec powiedział ze tam gdzie się śpi to nie robi się ogrzewania podłogowego. Jedynie kuchnia salon łazienka jakiś ganek. On jeszcze w pokojach nigdy nie robił.

Gość gość
8.41 i dobrze powiedział. Przecież takiego kurzu czy roztoczy gołym okiem nie widać a podczas takiego ogrzewania podłogi wszystko się w górę unosi i wdychasz te świństwa.

Gość gość
10 17. Dokładnie to samo powiedział. Ale sąsiadka ma w całym parterowym domu ogrzewanie podłogowe. Nie ma grzejników.

Gość gość
Ja mam ogrzewanie podlogowe i bardzo polecam. Uzywa sie mniej ogrzewania bo gdy cieplo idzie od podlogi to czlowiek tez szybciej sie nagrzewa :) Mozna miec to w kazdym pokoju tylko jak sie je uklada to nie pod lozkiem wiec trzeba sobie rozplanowac. Obecnie nie wyobrazam sobie zeby wrocic do innego typu ogrzewania.

Gość gość
16.37 NIE pod łóżkiem? aco jak masz ochotę na przemeblowanie? wtedy lipa jedna wielka.

Gość gość
18.11 Proste. Nie zmieniasz pozycji łóżka. Ja mam w sypialni łóżko 220 ×200. Ono będzie stało jak stoi zawsze. Nie będzie przedstawiane czy przesuwane. Obok stoją stolicy nocne. Mogę zmienić jedynie położenie toaletki. W sypialni nie mam tv, bo sypialnia służy do spania, w salonie oglądam tv.więc też nie ma problemu z przemeblowaniem. Garderoby w sypialni też nie przedstawię, więc w takich sytuacjach nie ma problemu z podłogówka.

Gość gość
18.18 mówisz o swoich wymiarach sypialni, nie każdy tak ma.

Gość gość
Ale głupoty piszecie . Mam już 10 lat w całym domu, sypialni też. W pokojach mam panele. I jest super. A wy tak powtarzacie jakieś plotki zasłyszane od sąsiadek.

Gość gość
20.09 Widzisz w tym sęk. Nie każdego stać na ogrzewanie podłogowe, dlatego pełno bzdur można się dowiedzieć, właśnie jak wyżej napisane, powtarzane coś tam usłyszane od kogoś.

Gość Haniaa111
Szczerze polecam ogrzewanie podłogowe, obecnie mam tylko w łazience, ale zastanawiamy się z mężem czy nie zainwestować w takie ogrzewanie na cały dom, a jeśli tak jak piszesz masz dziecko, to naprawdę najlepsze rozwiązanie szczególnie że maluchy często chodzą boso :) My nasze ogrzewanie w łazience połączylismy z kaloryferem, wszystko kupiliśmy w internecie na wod-tech.pl dobra cena i jakość, szybka dostawa.

Gość gość
Ja mam ogrzewanie podłogowe (wodne) w całym domu. (160 m2) kosztowało nas materiał plus robocizna ok 25 tys. Mamy w pokojach zwykle panele z obi za 20 zł i jest spoko, w pokojach cieplutko, co do kurzu się nie wypowiem bo odkurzam i myje podłogę codziennie. Nie z musu tylko tak mam

Samo ogrzewanie podłogowe to jedno, tutaj istotaniejsze jest to, czym będziesz ogrzewać. Znacznie taniej wyjdzie wodne ogrzewanie podłogowe w połączeniu z pompą ciepła, gdyż oba układy pracują niskotemperaturowo.

Gość gość
ja mam piec gazowy z de dietrich, mąż mówi że płacimy 400 zł w tym woda ciepla zimna itp. mam 60 m2 mieszkanie