Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krępujący problem związany z wypróżnianiem się po porodzie i cesarce

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli chociaż jedna z was będzie mogła mi pomóc to będe bardzo szczęśliwa. Bo na razie jestem załamana. I jest mi wstyd. Od porodu i cesarki mam kłopoty z wypróżnianiem. W szpitalu z powodu powikłań byłam ponad tydzień i w tym czasie z powodu braku wypróżniania się musiałam przyjąć 2 czopki glicerynowe. Pielęgniarki powiedziały mi że jak wrócę do domu to wszystko sie ustabilizuje. Niestety...mimo diety lekkostrawnej, dużej ilości owoców, suszonych śliwek, wody, mleka, kefirów, itp. siędza w toalecie nie mogę sie wypróżnić. Jest tylko jedno miejsce gdzie mi to się udaje - jest to wanna. Pierwszy raz jak nalałam gorącej wody i weszłam powoli (bo mnie ciągnie wszystko) i się wyciągnęłam to nagle poczułam jak moje jelita same odpuszczają. I wypróżniłam się do wanny pełnej wody. Uznałam to za głupie zachowanie mojego organizmu. Ale od porodu minęły 2 miesiące i jest zawsze tak samo. Efekt jest taki że wypróżniam się tylko 2 razy w tygodniu, wtedy kiedy biorę kąpiel. Zamykam się na klucz i trzymam przy wannie miskę i sitko którymi- mówiąc wprost- "wyławiam" co się da, wodę spuszczam, szoruję wannę i biorę zwykły prysznic. Czopki glicerynowe powodują tylko ból brzucha. Herbatki i inne specyfiki na przeczyszczenie nie działają. Tylko jak leżę w wannie w wodzie potrafię się wypróżnić. Wstydzę się iść do lekarza. Co mam powiedzie? Czy któraś z was miała tak po porodzie i ile to trwało?

Gość gość
a czego ty się wstydzisz, mowisz lekarzowi ze tylko w wannie ci to wychodzi i już, moze coś doradzi , moze przepisze ci jakieś leki. Nie takie rzeczy lekarz widział i słyszał.Według mnie 2 miechy to jeszcze krotko i wszystko wroci do normy

Gość gość
Jestes poprostu obrzydliwa :O

Gość gość
Ludzie przeciez to jest jakies zboczone, perwersyjne prowo :O

Gość gość
A ile może trwać coś takiego? Szczerze mówiąc wolałabym mieć ten etap już za sobą. Dobrze że mamy osobne wc bo bym umarła ze wstydu gdyby ktoś mnie zobaczył.

Gość gość
A próbowałaś pić wodę po kiszonych ogórkach itp?

Gość gość
Nie mialam cesarki, ale u mnie problem z wyproznianiem trwal prawie 2 tyg balam sie poprostu, ze szwy mi puszcza i tego nie robiłam. To juz mi chyba weszlo w psychike. Mysle, ze u ciebie jest podobnie po prostu tak sie psychicznie przyzwyczailas, ze w wannie ci sie uda i tak juz zostało. Jesli nic z tym nie zrobisz to zawsze to bedziesz robic w wannie. Powinnas mimo wszystko siedziec na toalecie tak dlugo, az sie w koncu wyproznisz. Po dwoch miesiacach powinno juz moim zdaniem wszystko wrocic do normy.

Gość gość
To bardzo dlugo i też myślę, że siedzi w psychice. Spróbuj dodać sobie do porannej herbatki czy kawy łyżkę oleju kokosowego, idź do toalety i posiedz aż zrobisz, bez stresu i pośpiechu. W wannie to obrzydliwe, może spróbuj się rozluźnić na sedesie.

Gość gość
Wylawianie gowna sitkiem z wanny :) :) Prowo! !!!!!! Niech jeszcze napisze ze pozniej tym sitkiem makaron odcedza :)

Gość gość
Nie nie odcedzam tym makaronu. Trzymam pod wanną bo mi wtyd. Zalewam domestostem po uzyciu.

Gość gość
Prowo<<<<

Gość gość
Prowo - jeśli już zachce ci się w wannie to i do muszli możesz się załatwić. Inaczej ludzie robiliby pod siebie bo jeden mógłby tylko w pozycji leżącej, drugi siedzącej a jeszcze inny podczas porannego joggingu. Człowiek nie jest ptakiem czy świnką morską, którzy muszą tu i teraz, bo tak jest skonstruowany ich system trawienny. To co opisałaś to albo fetysz albo żarty znudzonej gimby. Leżeć we własnym g*****e, przecedzać odchody przez sito a potem ktoś z domowników w tej wannie się myje niczym w muszli klozetowej. To trzeba mieć niezle nasraaane w deklu.

Gość gość
Weź chusteczkę nawilżana dla dzieci, wsadź do tyłka tak żeby troche wystawała, pochodz z nią trochę, może się zalatwisz

Gość gość
Chusteczki nie włożę. W przyszłym tygodniu może pójkdę do lekarza. Albo zapytam się pielęgniarki znajomej. Może ten sok z ogórków też wypróbuję.

Gość gość
Autorko ogranicz cukier!!!

Gość gość
Serio jak siedzisz w tej wannie to na klop nie zdazysz :)

Gość gość
Ja nie widze problemu zeby jak ci sie zachce w wannie wstać i usiąść na klozet. Minęły 2 miesiace i spokojnie mozesz juz szybko się podnieść z wanny i srać do kibla jak człowiek. Ogarnij sie kobieto.

Gość gość
Wyskakuj z.wanny na.kibelek.

Gość gość
Próbowałam. Niestety bez rezultatu. Siadaj, ac na wc w głowie oprzestawia mi się jakaś przestawka i nie mogę się wypróżnić. Najdalej doszłam do miski trzymając nogi w ciepłej wodzie i kucając do niej.

Gość gość
Dawno tak się nie uśmiałam :D jeśli to prawda to nie mam żadnej rady i współczuję, a jeśli to prowo to jest poprostu świetne.

Gość gość
Jprdl nie wierzę

Gość gość
Sorry że zapytam, ale Ty z to misko paradujesz przy mężu do WC zeby to wylać czy masz klozet w tej łazience co wanna?

Gość gość
Problem z wyproznianiem po CC? I jesCze ten opis z wanna i miska,'to musi byc prowo:D