Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana000

Grzybica ciągle nawraca...Dlaczego? Jak ją wyleczyć?

Polecane posty

Gość Zdesperowana000

Pierwszą infekcję dostałam ponad rok temu kiedy dostałam najgorszej biegunki w życiu poza domem. Wtedy poszłam do ginekologa, powiedział,że jakaś nieduża infekcja i przepisał mi leki. Po miesiącu/dwóch wróciło, a potem znowu. Wtedy matka mi wzięła w aptece leki na receptę. U ginekologa byłam jakoś miesiąc temu, diagnoza to grzybica, miałam wodniste upławy i swędziała mnie pochwa. Wybrałam 3 dopochwowe tabletki Pimafucin, smarowałam się dwa razy na dobę przez tydzień maścią, następnie wybrałam tabletki na przywrócenie flory bakteryjnej. Po tygodniu nawróciło, tym razem mam serowatą wydzielinę, swędzi. Nie mam już sił. Nie uprawiam seksu, dbam o higienę. Rok temu robiłam badania na krew, cukier, tarczyce i wyniki były ok.

Gość gość
Pimafucin to b.dobry lek ale 3 tabl. to z pewnoscia za malo. Bez watpienia grzybica powraca, bo nie jest do konca wyleczona. Zakladaj tabl. jak najglebiej i polez z 30 min. az do rozpuszczenia sie.

Gość gość
Wkładałam tabletki najdalej jak mogłam na noc :(

Gość gość
Musisz byc oslabiona. Pij codziennie rano kefir (nie jogurt tylko kefir naturalny), unikaj cukrow/slodyczy w diecie (grzyby sie tym zywia), jedz duzo czosnku(najlepiej swiezo wycisniety np.z jogurtem i przyprawami jako sos do wszystkiego), kup lactacyd plyn przeciwgrzybiczy lub lactacyd na uplawy (innych lavtacydow nie polecam) do higiemy intymnej. I koniecznie u gina posiew na grzyby. Jest duzo rodzajow grzybow i nie ma leku na wszystko. Niestety, same domowe sposoby nic nie dadza, ale pomagaja. Dlugotrwala dieta jest wazna, higiena(nie myj w srodku, tylko na zewnatrz, zadnych kapieli w wannie ani basenu, sauny, czeste pranie recznikow, warto prac bielizne w wysokiej temperaturze. Nawwet jak zaleczysz, to musisz uwazac.

Gość gość
Poproś lekarza o doustne leki np, posiew na rodzaj grzyba i antybiogram. Ja miałam takie nawroty, że przeszlo po 6mies kuracji doustnej Fluconazolem 200mg. 1,5 roku gehenny, leczenie gkobulkami i po 3 dniach nawrot. 3 lekarzy mnie wysmiało. Zmień diete, zero cukru, węglowodanów prostych, podcieraj się tylko recznikiem papierowym. Do prania bielizny polecam Clovin Septon. No i Lactovaginal. Wspoczucia.

Gość gość
Ja bym poza lekami stosowała też takie płukanki - https://tantumrosa.pl/ one nie są trudne w aplikacji a mi zawsze pomagają w razie infekcji