Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w tych czasach ktoś jeszcze kupuje dziecku chodzik?

Polecane posty

Gość gość

Przecież to wcale nie ułatwia nauki chodzenia, co najwyżej wykoslawia stawy, bo leniwa matka włoży do chodzika i ma święty spokój

Gość gość
Chyba już na szczęście mało kto. Mam w otoczeniu sporo maluchów i u nikogo chodzika nie widziałam.

Gość gość
Mialam chodzik pchacz. Ale to dla starszego niemowlaka, ktore samo staje i chodzi przy meblach.

Gość gość
Raczej postawilabym na dziadków, którzy swoim dzieciom takie kupowali i uważają że jest ok, ja osobiscie nie sadzam dziecka do chodzika

Gość gość
A dlaczego nie mozna? Kiedys duzo dzieci w tym "chodzila" i nic im nie jest, wiem bo znam osobiscie

Gość gość_nauczycielka
Chodziki są bardzo niezdrowe!!! Tak samo jak te bujaczki całe i sadzanie na siłę niemowląt, czy trzymanie za rece w gore gdy robią pierwsze kroki.

Gość gość
Zgadzam się z tym że dziadkowie kupują. Teściowa też kupiła synkowi. Raz w nim był, porobiłam zdjęcia i teraz jest gdzieś na strychu. Nie powinno się bo są później problem z kręgosłupem czy z biodrami, zła postawa przy chodzeniu, dziecko nie ćwiczy samo równowagi. Same minusy.

Gość gość
13.24 ale ile lat maja ci ludzie którzy chodzili w tych chodnikach? 20? 25? Bo ja mam 30 i jak byłam mała to raczej nikt chodzikow jeszcze nie miał. A więc ci la ludzie do 25 lat to może nawet jeszcze nie zdają sobie sprawy, że prędzej czy później wyjdzie im to, na stare lata może dopiero.

Gość gość
Dziecko powinno samo wszystko się nauczyć i swoim tempem, nie powinno się zmuszać ich do różnych pozycji. Ma się to odbyć naturalnie

Gość gość
gość dziś I już znalazła się jakaś "mądrzejsza" od lekarzy...

Gość gość
gość dziś Ja znam wielu palaczy i żaden nie ma raka płuc czy krtani, ani POChP. Czyli papierosy nie szkodzą.

Gość gość
A dajcie spokój ka miałam chodzik i mój mały od pół roku do roku w nim biegal i się bawił i jakoś nie ma koslawych stawów i po coś ktoś to wymyślił.

Gość gość
Gość 13 28 to jesteś straszna hipokrytka. Babcia kupiła chodzik ty go przyjelas pewnie z wywieszonym jezorem robiąc foty i udając że super a tu ujadasz że to zło :D

Gość gość
Opinie lekarzy w tym temacie są podzielone. Po coś jednak to jest i jakoś wszyscy których znam mieli chodzik i nic im nie jest

Gość gość
Ja na pewno kupię. Pierwsze dziecko już od 5 miesiąca śmigało w chodziku, obecnie ma 7 lat i nic mu nie jest. Drugie 3 letnie podobnie. Teraz jestem w ciąży i też będzie dzieciak śmigał. Dzięki chodzikowi dzieci się super rozwijają, chodziły już w okolicach 10 miesiąca, a nie jak dzieci znajomych, opóźnione w rozwoju dopiero po roczku się brały za chodzenie.

Gość gość
A ja miałam chodzik dla starszego syna, który jest już nastolatkiem. I jest zdrowy.z Natychmiast drugiemu dziecku nie kupiłam, nie ukrywam, że przyczyniły się do tego opinie stąd. I krzywi nozke, tak koslawi na bok jak próbuje chodzić :( co to może być :(

Gość gość
Ale prowokacja wyżej :) takich glabow już chyba nie ma :) nie w tych czasach :) ach jak niektórzy lubią gownoburze

Gość gość
Ja moje dziecko zaraz po urodzeniu wsadziłam do chodzika i śmigało. Potem kupiłam chodzik sobie, mężowi i naszemu psu i tak sobie wszyscy razem śmigamy. Nie jak ci zacofani ludzie, co chodzą po ulicy bez chodzików.

Gość gość
14:10 wcale nie. Sama to kupiła i jak powiedziała że chce to kupić powiedziałam że nie trzeba, nie chcemy. Ale ona swoje, kupiła bo jej synus miał. Porobiłam zdjęcia żeby jej wysłać i tyle. Cały czas wiedziałam że to zło ;)

Gość gość
15:11 hahaha lubię Cię