Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaskra?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Chciałabym dopytać czy ktoś miał podobną sytuacje do mnie. Dodam, że mam wizytę u lekarza w dniu jutrzejszym ale nie moge przestać myśleć o mojej sytuacji.. Chodzi o mój wzrok. Od dłuższego czasu mam wrażenie, że widze gorzej, czasami mam wszystko zamazane lub nieostre. Mam wadę wzroku plusową, na prawym oku jest to aż +3 a na lewym zaledwie + 0,5. Chodze w okularach tylko do komputera, czytania etc. Pracuje każdego dnia 8 godzin przed komputerem. Od tygodnia lub dwóch tygodni mam wrażenie, że widzę coraz gorzej. Czasami mam wrażenie że jak patrzę na prosto to tak jakbym miała czarne obramówki wokół oczu. I czasami troszke mnie pieką, swędzą oczy. Nic mi się nie rozmazuje, gdy piszę, czytam itd. Gdy miałam wolny weekend, wyspałam się i nie siedziałam tyle czasu przed laptopem nie miałam takich objaw, było wszystko okej. Nie boli mnie jakoś głowa, czasami zaboli ale to jak każdego,nie mam zawrotów, nudności. Mam 22 lata. Wade wzroku mam odkąd pamiętam, od 1 roku życia, na początku była znacznie większa bo okulary musiałam nosić ciągle, rok temu jak byłam u optyka powiedział, że wystarczy gdy będę nosiła do komputera w pracy i do czytania i będzie okej. Powiedział, że też mam jakieś ciśnienie w oku ale raczej taki urok oka. Boje się bardzo, że mam jaskre, zaćme albo siatkówka się odkleja.. Wszystkie czarne scenariusze... Może miał ktoś podobnie?

Gość Wojtek

Nie miałem takiej sytuacji ale dobrze, że idziesz do lekarza. Ja osobiście regularnie chodzę do dr Michnowskiego i jestem bardzo zadowolony

Gość Remek

Myśl pozytywnie, pewnie to nic grożnego ale dobrze że się zgłosiłaś do lekarza bo niektórzy bagatelizują i to. Jeżeli będziesz szukać jeszcze jakiegoś okulisty to polecam ci dr Michnowskiego

Gość Anastka

Ja od kilku lat chodzę na regularne badania do kliniki na Rocha. Jest to jedna z lepszych klinik w Białymstoku jak i nie w tej części kraju

Gość Alicja

U mnie w rodzinie są aż cztery przypadki jaskry: moja mama, jej siostra, kuzyn oraz wujek. Wiem więc, że jaskra to trudny przeciwnik. Mojej mamie pomogła operacja w Centre de la Vision w Krakowie. Teraz do zabiegu szykuje się wujek.