Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki dzem sklepowy wg was ma najmniej chemii i jest dobry?

Polecane posty

Gość gość

poleccie cos dobrej jakosci..

Gość gość
no ja mogę polecić ale nie wiem, czy ta firma jest dostępna w Polsce ... bo mieszkam w Blackpool, Anglia. firma MERIDIAN. może są w Polsce w sklepach eko, online..? dżemy mają słodzone sokiem jabłkowym lub daktylami, pasteryzowane w naturalny sposób. jak ich spróbowalam, to już nie mogę patrzeć na inne "dżemy". aaaa, przypomnialo mi się - dobre, i nie takie drogie, są polskie powidła 9i inne dzemy też mają) firmy RUNOLAND.

Gość gość
Przeczytaj skład: im więcej owoców i mniej cukru, tym lepiej. A reszta to już kwestia gustu: ja nie cierpię dżemów gotowanych "do śmierci", zdecydowanie wolę takie, gdzie owoce są wyczuwalne, więc wybieram te z zagęstnikami (i takie same robię w domu).

Gość gość
Trzeba czytać składy przed zakupem. Ja kupuję firmy Eterno, są bio i składy mają przyjazne.

Gość gość
aaa, tylko że one dostępne są chyba tylko online, raczej nie widziałam ich stacjonarnie.

Gość gość
ja niestety kupuję w zdrowej zywnosci, tam konsystencja przynajmniej jest prawie identyczna jak swój robiony w domu, a nie kolor piękny czerwony i 2 truskawki w słoiku bleeee

Gość gość
gość dziś WYPAD spamówo!!! :O

Gość gość
ja jadłam te dżemy z Eterno i są rzeczywiście smaczne. o Runoland nie słyszałam, ale poszukam, bo lubię nowe smaki poznawać. :D natomiast produkty z Meridian widziałam na allegro, ale akurat masło orzechowe, może mają i inne :)

Gość gość
wypad z reklamą góownerno!!!~:O

Gość gość
Łowicz z 100procent z owocow

Gość gość
na pewno 100 % owoców i wygląda jak farbki z chemia smakową, jadłam i Łowicz, beznadzieja

Gość gość
Ja najbardziej lubię powidła śliwkowe z carrefoura. Dżemów nie kupuję, bo one z zasady mają sporo cukru. Ostatnio skusiłam się na konfitury (też marka carrefour) i były niezłe, ale do domowych się nie umywają :P

Gość gość
Każdy mający ponad 60% owoców, plus cukier i pektyny (dla mnie takie są właśnie najlepsze, bo mają smak owoców; nie cierpię takich wysmażonych "na śmierć", ani sklepowych ani domowych).

Gość gość
ja wolę konfitury, te od eterno co ktoś polecał mi też smakowały. skład mają fajny więc polecam spróbować :)

Gość gość
gość dziś Ten, co ci zapłacił te 5 groszy za reklamę tego szajsu ci "polcecał" :O