Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość After24

Czy za seks przedmałżeński idzie się do piekła?

Polecane posty

Gość After24

Nie ma żartów. Nie ma zmiłuj się. Według wszystkich chrześcijańskich wyznań, prawosławia, protestantyzmu i katolicyzmu seks przedmałżeński jest grzechem, i to ciężkim, to znaczy że jeżeli się tego nie zaprzestanie, to skończy się w piekle, gdzie przez wieczność cierpi się straszliwe męki psychiczne i fizyczne. Jednak dobrze wiemy, że większość ludzi to robi. Czy naprawdę Bóg jest tak straszliwie zagniewany, jeżeli dwójka dorosłych ludzi za obopólną zgodą uprawia seks przed ślubem? Co o tym myślicie?

Gość gość
po pierwsze tak ,po drugie to nie Bóg kaze tylko sam człowiek skazuje na piekło bo nie moze zniesc miłosci jak zyje cały czas w grzechu

Gość gość
ojciec, widząc że jego nieroztropne dziecię idzie tam, gdzie grozi mu niebezpieczeństwo, stara się złemu zaradzić. Upomina łagodnie, przedstawia zgubę, a gdy to nie pomaga, używa gróźb i kary, a gdy dziecko nieposłuszne wbrew wszelkim staraniom i zabiegom ojca idzie zatonąć, ojciec i wtedy rzuca się na ratunek, zwołuje innych na pomoc, własnym oddechem chciałby mu przywrócić życie. Tak czyni Jezus. Z niewypowiedzianą łagodnością i słodyczą napomina. Używa jednak niekiedy ostrych nakazów czy zakazów. A gdy dusza, mimo wszystko, idzie na własną zgubę -i wtedy Jezus idzie za nią. Idzie aż na dno topieliska. Wyciąga duchowego trupa, zniekształconego do tego stopnia, że trudno dopatrzyć się w nim rysów nawet ludzkich - i z miłością tuli do swojego Serca, pragnąc rozgrzać własnym żarem zlodowaciałą duszę, chcąc własnym życiem ożywić to, co zamarło. Cieszy się Jezus, gdy w tej pracy chce Mu ktoś dopomóc, gdy znajdzie przy Nim dusza, która się ofiaruje na wszystko, byle tylko tej duszy przywrócić życie przez Jezusa

Gość gość
człowiecze piekło to macie tu raj na ziemi cieszcie że żyjecie

Gość gość
to z objawien uwierzyłam milosc leonia nastał

Gość gość
To oczywiste, że za to idzie się do piekła na wieczność. Bóg tego nie wybacza, bo straszliwy grzech. A co z tego, że większość tak robi? Wiara to nie demokracja, tu większość nie decyduje.

Gość gość
Ja chcę wam powiedzic ze Bog jest zupelnie niewinny, On w zaden sposob nie jest odpowiedzialny za to ze my mamy nieszczesliwe zycie, ze jest tyle bólu i cierpienia w naszym zyciu.Gdybysmy przeanalizowali kazdą formę bólu i cierpienia, która nas dotyka to w 99 % musimy stwierdzic logicznie , ze ten bol i cierpienie jest konsekwencją moich grzechów ktore we mnie uderzyły, konsekwencją grzechów innych osób, które we mnie uderzyły, konsekwencja moich złych wyborów, których efekty teraz we mnie biją, konsekwencje złych wyborów innych ludzi, ktore teraz we mnie uderzają, ale Bog jest zupełnie niewinny.

Gość gość
dziś Jest ich dwóch co decyduje :D

Gość gość
Jest ich dwóch co decyduje smiech.gif X jakich dwóch???

Gość gość
On wsrod kar i cierpienia ktore my sami sobie nawzajem zadajemy jest tym który chce nas ratować, uzdrawiać, uwalniać, przytulać.Zas szatan zrobi wszystko i to jest jego najbardziej perfidna strategia by wlozyc w nasze serca przekonanie, ze to Bog jest winien, ze to On mnie karze.Ile razy nasze mamy czy babcie powtarzały "o Bog ciebie skarał ", nie rób tak bo Bog ciebie skaze "Kochani to w pewien sposob jest herezja.Bog juz ukarał, Bog przyjał sam na siebie karę za nasze grzechy w swoim Synu Jeezzusie Chrystusie.Bog sam siebie ukarał za nasze grzechy...Rozumiecie to ?Czy mozna bardziej kochać ?...

Gość gość
a po pierwsze to grzech pychy jest matka wszystkich grzechów matka przeklina curke muwiac ze zostanie stara pana albo jestes leniem nie mylic tego z wulgaryzmami muwi o tym dominik chmielewski to jet mały fragment https://gloria.tv/video/3VZDoHifsiWCA2jAvAHUgATkv

Gość After24
Rażą mnie błędy ortograficzne w ostatnim poście. Słyszałam inne opinie-i to od ludzi wierzących, iż seks przedmałżeński nie jest rzeczą Bogu niemiłą. A tak w ogóle, to skoro seks jest taki zły, obrzydliwy i brudny, to po co go Bóg stworzył?

Gość gość
bo ludzie wypaczyli sex tak samo jak miłość i tolerancje tolerancja znaczy cierpienie albo homofobia homo znaczy człowiek czyli homofobia to strach przed człowiekiem a nie gejem i tak samo miłość to cierpieć dla drugiego człowieka to Bóg stworzył sex ale dla małżonków a nie zwykłych ludzi którzy nie maja ślubu

Gość gość
Prawda jest mową nienawiści dla tych, co mają coś do ukrycia. George Orwell

Gość gość
idźcie i rozmnarzajcie sie sex jest zły - to ja sie pytam jak, przez pączkowanie?

Gość gość
Przecież piekła nie ma...

Gość gość
A tak w ogóle, to skoro seks jest taki zły, obrzydliwy i brudny, to po co go Bóg stworzył? X Żeby w niebie nie było tłoku

Gość gość
After24 wczoraj Piszesz bzdury. Za każdy grzech idzie się do piekła, dlatego każdy człowiek do niego trafi jeśli nie poprosi szczerze Chrystusa o Zbawienie i wybaczenie. Nie chodzi o spowiedź księdzu a o osobistą relację/modlitwę. Wy w ogóle nie rozumiecie chrześcijaństwa, nigdy nie czytaliście Biblii a uważacie się za chrześcijan, a w skrajnych przypadkach nawet "oszukanych" chrześcijan. After24 wczoraj Bóg stworzył seks jako rzecz piękną. Zaskoczę Cię - nakazał w Biblii uprawiać seks często w małżeństwie. Seks przed ślubem odpada. Uważam, że jeśli chcesz poznać zdanie Boga, nie powinnaś pytać się ludzi co sądzą a przeczytać Pismo Święte.

Gość gość
Ja mialam romans z ksiedzem a poznalam go na plazy,po kolacji zaprosil mnie na kawe, gdy sie zgodzilam, a napalilam sie juz na niego jeszcze na plazy.Gdy wszedl we mnie to myslalam ze mnie murzyn posuwa takiego duzego mial H/U/J/A ale super bylo to byly moje niezaponiane wczasy bo do ostatniego dnia bylam p******a przez niego.Dopiero w ostatni dzien mi sie przyznal ze jest ksiedzem. Podzialam mu ze przez niego pojde do piekla, a on powiedzial ze jak sie ksiadz w c***e sposci to automatycznie wszystkie grzechy zostana odposzczone. A zapytalam a co z nim ,to uslyszalam ze duchownym wolno bez grzechu raz w roku ale kiedy to nie wiadono dlatego nie przepuszchaja tylko jak jest szansa tosie sposzczaja