Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tv blisko łóżeczka noworodka

Polecane posty

Gość gość

Cudownie,źle wymierzyłam ścianę ma któreja stać komoda. Niestety okazało się ze musi stać kolo łóżeczka dziecka które ma 1.5 tyg. Na komodzie musi być tv. Co o tym myślicie? Czy to źle wpłynie na dziecko? Oczywiście tv nie chodzi cały dzień tylko wieczornych bo mój mąż ogląda

Gość gość
To niech ogląda w drugim pokoju. Chyba to nie kawalerka?

Gość gość
W pokoju noworodka tv? Oszalałaś??? :O

Gość gość
Jakość snu spadnie a dziecko może być rozdrażnione zwłaszcza, że to noworodek. Potrzebuje raczej spokoju.

Gość gość
Jak blisko?

Gość gość
Raczej noworodek w pokoju rodziców idiotko :o

Gość gość
Zeza będzie mieć.

Gość gość
gość dziś X Lecz problemy emocjonalne. Nikt nic do Ciebie nie napisał a już z obelgami wyskakujesz.

Gość gość
Odradzaja nawet zeby dorosli ludzie mieli tv tam gdzie spia, a ty chcesz stawiać lozeczko obok telewizora?

Gość gość
Skoro tylko mąż ogląda i tylko wieczorem, to taki problem przerzucic się na tv internetową? Ale skoro telewizor MUSI tam stać, to na czas oglądania trzeba przenieść dziecko z łóżeczka, w gondoli od wózka, kołysce, koszu, albo położyć w waszym łóżku, bo chyba nie wyobrażasz sobie że noworodek będzie spał przy włączonym tv? Nawet w tym samym pomieszczeniu to nie jest dobry pomysł. Zresztą problem nie zniknie po pierwszym miesiącu przecież, dziecku zapewne łóżeczka jakiś czas nie będziecie przenosić.

Gość gość
gość dziś No to dziecko do jego pokoju. W czym problem? Albo TV wynieść z sypialni do salonu.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie mieć tv w sypialni. Nie do tego ona służy. Nie dałabym rady spać przy włączonym tv. A małe dziecko przy tv to już wogole porażka.

Gość gość
10:42 A jestes w stanie wyobrazic sobie, ze nie wszyscy maja sypialnie? Czy Twoja wyobraznia jest tak ograniczona, że tego nie ogarniasz? My się staramy o drugie i z sypialni bedziemy musieli zrezygnować na rzecz pokoju dla dziecka i bedziemy spali w pokoju dziennym. To mamy tv przenieść do wc, kuchni czy łóżko sobie w kuchni postawić? :o

Gość gość
10.51 No ok. Ale to wy, dorośli. Nie małe dziecko, żeby spało przy tv w dodatku noworodek.

Gość gość
gość dziś 10:42 A jestes w stanie wyobrazic sobie, ze nie wszyscy maja sypialnie? Czy Twoja wyobraznia jest tak ograniczona, że tego nie ogarniasz? My się staramy o drugie i z sypialni bedziemy musieli zrezygnować na rzecz pokoju dla dziecka i bedziemy spali w pokoju dziennym. To mamy tv przenieść do wc, kuchni czy łóżko sobie w kuchni postawić? pechowiec.gif X Po co dziecko jak się nie ma warunków? Chyba, że planujecie kupić większe mieszakanie/dom.

Gość gość
10:57 Nie ma warunków? Dobrze się czujesz kobieto? :O Dziecko bedzie miało własny pokój. Do pól roku będzie spało z nami w pokoju albo i dłużej zanim je wyprowadzimy do własnego pokoju. (mam złe przeżycia z pierwszym dzieckiem i wolę nie ryzykować). Mieszkanie ma 75 metrów. 3 odrębne pokoje. Jeden duzy 25 metrów w dzien bedzie salonem a nocą nasza sypialnia. Starszy syn ma swoj pokój mlodsze bedzie miało swój. Nie widzę tutaj żadnego BRAKU WARUNKÓW ha ha

Gość gość
"My się staramy o drugie i z sypialni bedziemy musieli zrezygnować na rzecz pokoju dla dziecka i bedziemy spali w pokoju dziennym." Wy to wy, takie sytuacje, kiedy pokoj dzienny sluzy rodzicom za sypialnie, sie zdarzaja i nie jest to zadna patologia. Na kafe same bogaczki kazdy czlonek rodziny po 2 pokoje ma.... Sami spalismy w pokoju dziennym przez pierwsze lata zycia corki, dopoki nie kupilismy wiekszego mieszkania. Mam wrazenie ze autorce chodzi o sytuacje kiedy dziecko jest w sypialni rodzicow... Osobiscie nie uznaje TV w sypialni. I mysle ze jest to sprzet bez ktorego mozna sie spokojnie obejsc... dla dobra dziecka chocby przez te kilka miesiecy kiedy dziecko spi w sypialni rodzicow.

Gość gość
No tak aby ja jestem patologia która nie ma sypialni ani salonu. TV będzie stało ok 200 cm od łóżeczka. CELAMI na tel od koleżanki czy mogę wymienić komodę na mniejszą.

Gość gość
Jeśli nie będziesz słuchała jakoś mega głośno to nic mu nie będzie. Przecież wfi jest szkodliwe a każdy ma je w domu