Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alka99999

Nietrzymanie moczu

Polecane posty

Gość Alka99999

Jak w tytule, problem ma moja mama, ja w temacie jestem dość świeżą, może ktoś z większym doświadczeniem coś mi podpowie? Jak jej pomóc?

Gość gośćjulik
Najlepiej udać się do specjalisty np.w pierwszej kolejności ginekolog, stwierdzi czy są np.cystocele lub rectocele ewentualnie co jest przyczyną, powinien dać mamie skierowanie na badanie urodynamiczne, są na to leki, laser, ćwieczenia mięśni kegla, jeśli to nie pomoże to operacja naprawcza zwieracza.

Gość Pomocna86555
mi pomogły ćwiczenia na mięśnie kegla, poczytaj w necie- dużo wpisów na ten temat znajdziesz

Gość gość
Warto też zwrócić uwagę na reklamy specjalistycznych gabinetów ginekologicznych, często mają w ofercie laserowe zabiegi, które ponoć całkiem dobrze pomagają

Gość Elizka99
Zgadzam się z osobą wypowiadającą się przede mną, jeśli macie te wstydliwe problemy najlepiej skontaktować się ze specjalistą. Wiem co mówię, bo sama przez długi czas zmagałam się z problemem nietrzymania moczu. U mnie wybawieniem okazał się laserowy zabieg, który doradziła mi Pani z gabinetu Moja Estetyka w Rzeszowie: http://www.mojaestetyka.pl . Nie ma co się wstydzić tylko trzeba iść na wizytę, bo oni tam naprawdę są po to żeby Wam pomóc ;)