Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy po raz pierwszy w życiu poczułyście się staro?

Polecane posty

Gość gość

Ja już jak miałam 27 lat i dotarło do mnie, że już 10 lat prawie od 18tki minęło. Albo że dzieci urodzone 6 lat po mnie, które zawsze wydawały sie gówniarzami, są już dawno pełnoletnie. Ale chyba najbardizej staro czuję się teraz, jak zostałam matką. Co najśmieszniejsze, staro czuję się wobec rówieśniczek które nie mają dzieci. A i one traktują mnie jak śmierdzące jajo, uważają już chyba  że nie mają ze mną tematu.

Gość gość
Po 35 r z jak skóra twarzy pokazuje zmarszczki, jak umiera rodzic, jak kobiety koło ciebie okazują sie byc jednak młodsze :p

Gość gość
Po 35 r.ż.? Ja mam 28 i już od dawna widzę ile obok mnie jest młodszych kobiet, o takich "świeżych" twarzach

Gość gość
Jak mi trójka wyskoczyła na przedzie :P

Gość gość
14.43 bo ja młodo wyglądam i zawsze myśle ze te obok sa starsze :)

Gość gość
Ja w tym roku koncze druga osiemnastke i jak sobie pomysle ze moglabym byc juz babcia to szok

Gość gość
Ja jak miałam 19 l. pomyslałam sobie wtedy ze koniec beztroskiego życia. i myslałam ze nic mnie juz ciekawego nie spotka i ze na wszystko jesyem juz za stara .

Gość gość
No bo dzieci postarzają niestety, im starsze tym bardziej. Ja się właśnie staro poczułam jakoś jak moja córka miała 3-4 latka- patrzysz na to dziecko jak rośnie i dosłownie widzisz, że to też lata twojego życia uciekają.

Gość gość
Pocieszcie się tym ze jak będziecie mieć 80 lat to kobiety 15 lat młodsze od was będą mieć 65 lat a wiec tez będą juz starymi babonami. A często ta 80 latka jest zdrowsza od 65 łatki.

Gość gość
14:50 bez przesady. glupi wpis. przeciez wtedy sie wlasnie dopiero zabawa zaczyna. a konczy w wieku 25 -30

Gość gość
A ja się nie czuje staro :) mam 32 lata ;)

Gość gość
NIGDY nie poczułam się staro. Może starsza od innych, w sensie na innym etapie życia, ale nigdy, że staro.

Gość gość
Moja 80 letnia mama tryskała młodością i świeżością. Kiedy się uśmiechała paradoksalnie znikały jej z twarzy zmarszczki, pachniała delikatnymi kwiatami... Była naiwna jak dziecko, do końca ciekawa świata, zawsze nastawiona na innych, zaangażowana społecznie. Przez 40 lat słuchałam, że trac***amięć i ma Alzheimer'a :D ale jej zapominanie wiązało sie wyłącznie z życiem na wysokich obrotach. Zginęła w wypadku między załatwianiem jednej a drugiej "bardzo ważnej sprawy" mając 80 lat - młodsza niż ja byłam kiedykolwiek. Pozostawiła po sobie mnóstwo kochających ją ludzi i tysiące notatek....

Gość gość
W i po 2 ciąży tj. gdy miałam 38 lat

Gość gość
Kiedy facet z którym się spotykałam powiedział, że jestem stara:) a sam był ode mnie starszy o 3 lata:) A pierwszą deprechę spowodowana wiekiem miałam mając 25 lat, poczuła, ze już górki. ale teraz wiem, że nie ma się co przejmować, bo to bez sensu, trzeba żyć i sie tym cieszyc:) a faceci ekscytują się nami głównie z powodu młodości i urody (małe okno czasowe kobiety 18-19), także trzeba znaleźć jakiegoś normalnego (igła w stogu siana) a jak nie ma? To trudno :) :) :) Mniej stresu:)

Gość gość
*miało być : (małe okno czasowe kobiety 18-27),

Gość gość
Prawie 5 dych na karku i jak dotąd...nigdy :-) Czego i wam życzę dziewczyny

Gość gość
Ja sié nie czuje staro, no ale tez zdaje sobie sprawe, ze mlodziutka juz na pewno nie jestem; widze mlode kobiety, dziewczyny, moze ciut im zazdroszcze ze sa mlodsze (wyglad), ale ja z koilei mam doswaidczenie, ulozone zycie. korzystam z zycia, podrozujemy, am fajna prace, fajnego meza, fajne dziecko. duchem nie czuje sie staro. fizycznie/ jestem zdrowa. jestem aktywna. czasem troszke bola mnie plecy I mam lagodny zespol ciesni nadgarstka. tyle. mam 36 lat, w lipcu skoncze 37. zwykle ludzie "daja" mi z 4-5 lat mniej za wyglad. zdarza sie nawet ze ktos mi da dwojke z przodu, ale rzadko. coraz rzadziej ;)

Gość gość
Gdy moja córka w sklepie została wzieta za moja siostre.. Uswiadomilam sobie , ze ona jest juz taakka duża.. , a przeciez dopiero wczoraj stawiała pierwsze kroki.. I , ze czas pognał do przodu nie wiadomo kiedy.. Teraz to rozmowy ze znajomymi potrafia mi uswiadomic ,ze lata leca.. Bo rozmowy zamiast o kacu po imprezie dotycza kolejek do lekarza i co kogo boli.. :P

Gość gość
dziś to chyba akurat kokieteria? :)

Gość gość
Dziwne to ale czuję się wiecznie młodo :) zmian w wyglądzie też nie widzę no chyba że na lepsze :)

Gość gość
Ja tez czuje sie mlodo i dobrze wygladam :-)

Gość gość
14.43 dokladnie ja bym jeszcze tylko dodala, ze gdy idziesz do lekarza a on mlodszy od ciebie.

Gość gość
Po kopie (60lat) to już po babie i po chłopie:P

Gość gość
Mam 4 z przodu , stara jako tako sie jeszcze nie poczulam ale widze ze fizycznie sie starzeje, widze jak mi twarz opada jak cialo sie zmienia no i kiedys mialam moment 'przebudzenia ' jak zdalam sobie sprawe ze moi idole zaczynaja umierac a ci nowi celebryci to gowniarze :)

Gość gość
ja mam 30 lat i nigdy nie czułam się staro. Dopiero niedawno stwierdziłam, ze się starzeje, bo od pół roku nie mogę zajść w ciążę. Teraz myślę tylko o tym i boję się ze nie zdążę zostać mamą...

Gość gość
Dzieci,zwiazki, wyglad i stan ducha postarzaja.nieraz w rodzinie maluchy mowia np 5-10 lat starszym wujkom czy ciociom singlom po imieniu, ale to sie zmienia jak ktorys sie ozeni czy urodzi dziecko.22 latka z mezem i dzieckiem zajeta tylko domem i praca wydaje sie byc starsza niz 27 letnia singielka na rolkach i ze sluchawkami w uszach.atrakcyjny 40 latek w rurkach i trampkach odczuwalny jest jako mlodszy niz zapyzialy 34 latek w sweterku a la stryjek.odpowiedzialna i szanujaca wspolpracownikow 25 latka jest dojrzalsza niz chichoczaca, zlosliwa i obijajaca sie w pracy 38 latka (akurat w tym przypadku "mlodosc"to wybitnie negatywna cecha).i wiele innych spraw, jedna 40 latka jak zaproponujesz wyjecie na koncert rockowy wskoczy w skore i zawola no to idziemy, inna 28 wrzasnie oszalalas, nie mam 15 lat!na moim.osiedlu pelno 40+na rolkach, a jak je kupowalam w polsce mlodziutka sprzedawczyni (max 25) "jezdzilam do 20rz, to sport dla dzieci no i moze nastolatkow z gimnazjum, dlatego nie mamy duzych rozmiarow

Gość gość
Zabawa kończy się w wieku 25 lat? Dla mnie zaczęła się niewiele wcześniej!

Gość gość
dziś reasumując człowiek młody duchem to ten, który nosi rurki i trampki, chodzi na koncerty rokowe i jeździ na rolkach ze słuchawkami w uszach? Wypisz wymaluj Wojewódzki..

Gość gość
ja się z tym nawet zgodzę, bo ludzie "starzy" duchem nie robią tych rzeczy