Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test Papa

Polecane posty

Gość gość

12tydz. ciąży: badania USG w normie: widoczna kość nosowa, NT 2,4 mm itp. Test Pappa zły wynik: trisomia 18 1:64, trisomia 21 1:460/wiek 37 podejrzenie zespołu Edwarda moja ginekolog wysłała mnie do klinki w Warszawie dr. M. Dębskiej. Pani doktor stwierdziła że usg w porządku ale zaleca amniopunkcje. Jestem po amniopunkcji. Dodam że kiedy robiony miałam test papa byłam przeziębiona. Stres nerwy płacz miesiąc czekania na wynik. W końcu zadzwonili do mnie umówili na wizytę z genetykiem. Miałam dość czytałam na forum że takie wyniki podają przez telefon. Wynik amniopunkcji pozytywny kariotyp XX46. Będę mieć zdrową córeczkę.

Gość gość
No to raczej powód do radości :)

Gość gość
Gratulacje. Ja miałam trisomia 21 1:5 / w. 47. Córeczka zdrowa, właśnie mnie szarpie za nogawkę.

Gość gość
To ja z 9:45 Tak mi się przypomniało jeszcze jak sama sprawdzałam, czy warto robić ten test. Pomijam koszt, bo na tym mi nie zależało. Naczytałam się, że kobiety go robią, wychodzą różne prawdopodobieństwa, a potem strach, kolejne badania, stres potworny, a potem okazywało się, że dziecko zdrowe i ten stres najbardziej szkodliwy. Nie zrobiłam go i nie żałuję. USG 12tyg. wyszło dobrze, więc już nie chciałam się stresować, bo ja z tych panikujących :)

Gość gość
U mnie skończyło się niestety źle. Też amniopunkcja wynik Zespół Downa.

Gość gość
dziś to ja z 9:49 przyznam, ze nie znam osoby, które po wynikającym z tego testu zagrożeniu urodziły chore dziecko...ja również nie robiłam amniopunkcji, mimo, że nie musiałabym za nią płacić, wyniki nie wpłynełyby na decyzję. Oczywiście wolałabym wiedzieć wcześniej, a tak całą ciążę gdzieś się ten lęk czaił ale uznałam, że ryzyko poronienia po amnio gorsze niż niż niewiedza. Córeczka zdrowa, piękna i póki co świetnie się rozwija.

Gość gość
dziś współczuję...

Gość gość
Przekopałam kiedyś CAŁY INTERNET w tym temacie!! Zawsze okazywało się, że wychodzi z tego zdrowa dziewczynka :) Ginekolog powiedział, że właśnie dziewczynki mają zawyżone hcg czy coś tam i to często wpływa na ten wynik...

Gość gość
dziś coś w tym jest...te przypadki, które znam to wlaśnie dziewczynki :)